REVIEWSony

Blu-ray

Gastauteur | 28 januari 2010 | Sony | Importeur: Sony Nederland

De PS3 speelt dvd’s, maar ook Blu-ray Disks. Het was, zeker vlak na de introductie, een van de redenen voor de populariteit van deze game console. Er was immers lang geen Blu-ray speler te koop voor de prijs van de PS3. De eerste generaties spelers kosten al snel twee keer meer. Daar komt bij dat de PS3 de enige echt toekomstzekere blu-ray speler is. Waar je voor iedere uitbreiding van de Blu-ray specificaties met je standalone blu-rayspeler keer op keer aan de kant lijkt te staan, zal je dat met de PS3 niet snel gebeuren. Zo is zelfs de allereerste PS3 forward compatible met de meest recente uitbreiding van de Blu-ray spec: Blu-ray 3D. Alleen in dat opzicht is de PS3 zijn geld dan ook al dubbel en dwars waard.

Mediacenter

Maar er is natuurlijk meer. De PS3 heeft een uitgebreide mediacenter-functionaliteit. Je kunt hem gebruiken om je foto’s te bekijken, muziek te luisteren en films te kijken. Met betrekking tot het kijken van foto’s kan ik kort zijn: die is erg uitgebreid, intuïtief en fraai.

PlayStation 3

Als moderne ‘diaprojector’ voldoet de PS3 bijzonder goed. Om muziek te luisteren en films te bekijken is de PS3 ook een fraaie machine, maar met een paar, toch wel lastige beperkingen. Die zijn vooral gelegen in het geringe aantal codecs dat Sony ondersteunt (overzicht hier). Zeker wanneer je de PS3 vergelijkt met de mediaspelers van Syabas (de Popcorn Hour producten) en Western Digital. Daar is overigens wel een mouw aan te passen.

 


EDITORS' CHOICE