REVIEWKharma

Conclusie

Max Delissen | 27 juli 2011 | Kharma

De Kharma Elegance dB7 is, afgezien van de oneindige mogelijkheden met de afwerking,   maar in één uitvoering leverbaar. Er komen geen bijzondere versies op de markt met andere bekabeling en dergelijke. This is it... En hij dankt zijn naam trouwens ook niet aan een van de mooiste sportauto’s uit de geschiedenis (de Aston Martin DB7), maar aan het simpele feit dat er een dubbele bas van 7-inch in zit. Romantischer kan ik het niet maken. Het is echter wel een luidspreker die er fantastisch uitziet, waarbij ongelooflijk veel aandacht aan details is besteed, en die technisch bijzonder knap in elkaar zit. Innovatief design en de toepassing van heel veel unieke en specifieke kennis heeft Kharma een eigen luidsprekerunit opgeleverd die naar mijn mening zijn gelijke amper kent. 



Het resultaat is een luidspreker die snelheid en detaillering koppelt aan putdiep en superstrak laag, die kleuren weer een streepje natuurlijker weergeeft, die met een soort waardige terughoudendheid nu eens niet het laatste woord wenst te hebben op het gebied van focus, maar die wel ongelooflijk natuurlijk klinkt en juist daardoor een object of desire van schier astronomische omvang wordt. 

Waar ik zonder enige reserve de rest van mijn leven zou kunnen doorbrengen met de eerder besproken Ceramique CRM-3.2E is de Elegance dB7 opeens in mijn leven gekomen als de soulmate die ik al jaren onbewust bleek te zoeken. Sommige hifi-ervaringen vergeet je nooit meer, en dit was een memorabele ontmoeting. Zullen er veel verkocht worden met een prijskaartje van 20.000 euro per paar? Ik durf te voorspellen van wel...

MERK

EDITORS' CHOICE