REVIEWAudio Pro

De LV3

De vloerstaande LV3 is een 3-weg basreflex systeem met een bijzondere luidsprekerbezetting. Zo is de woofer net zoals bij veel subwoofers aan de onderzijde gemonteerd en straalt direct naar de vloer. De LV3 is daarnaast voorzien van drie tweeters en één middentoner die in het schuin geplaatste bovenpaneel van de luidspreker zijn gemonteerd. Door deze bijzondere luidsprekerbezetting heeft de LV3 een omnidirectioneel afstraalgedrag waardoor je de luidspreker ook iets anders moet neerzetten dan een gewone luidspreker.

De LV3 moet bijvoorbeeld niet direct in een hoek worden geplaatst omdat er dan vreemde reflecties optreden die de weergave erg diffuus en rommelig maken. Vooral in het diepe laag merk je dat snel. De LV3 heeft echter een EQ aan boord om een teveel aan laag te compenseren maar het vraagt wel om tijd, enige experimenten en wat deskundigheid voordat je de luidspreker zelf en de EQ op de juiste positie hebt gekregen. Dat maakt de LV3 echter niet minder interessant want de LV3 klinkt, zodra je de juiste posities een feit zijn, echt uitstekend. Net als de LV2 is de weergave vol en stevig met een breed frequentiebereik en ruim stereobeeld. Ook de LV3 bedien je weer met een afstandsbediening waarbij je nu het ingestelde niveau achter het frontdoek in cijfers ziet staan.

De LV1 tenslotte is een beetje een vreemde eend in de bijt en echt een luidspreker voor erbij. De LV1 is een stereo luidspreker in één kastje en een ideale en chique vervanger voor de gettoblaster in de keuken of de werkkamer. De weergave van de LV1 komt niet in de buurt van de kwaliteiten van de LV2 en 3 maar dat kan je ook niet van hem verwachten. In vergelijking met de gemiddelde gettoblaster is de weergave van de LV1 echter een stap voorwaarts en heel compleet.

Conclusie

Draadloze audio klinkt zo simpel maar is dat zeker niet. De benadering van Audio Pro maakt het echter heel eenvoudig en is echt plug-and-play. Met de producten uit de Living serie leg je snel en eenvoudig een draadloos audionetwerk aan. De USB-dongles kun je direct vanuit de computer muziek weergeven maar kunnen ook stand-alone worden gebruikt. De 3 instelbare zones maken bovendien een ingewikkeld meerkanaals multiroomsysteem mogelijk.

De prijs van een LV luidsprekerset lijkt wellicht heel stevig maar bedenk wel dat je daar een complete stereoset luidsprekers met ingebouwde versterkers en een draadloos transportsysteem voor krijgt. Sluit de dongle aan op een computer en je hebt geluid. Tel daarbij op de prima audioprestaties, de fraaie en eigenzinnige afwerking en de probleemloze werking en de vraagprijs van de LV2 of LV3 is eigenlijk helemaal niet zo gek. Een draadloze aanrader.

Prijzen:

LV.1 -  incl. TX100 en remote - € 499,-
LV.1 - TX incl. TX100 en remote - € 599,-
LV.2 - stereoset incl. TX100 en remote - € 750,-
LV.3 - stereoset incl. TX100 en remote - € 1699,-
LV Sub - actieve subwoofer - € 599,-

WF-100 -  zender/ontvanger set - € 250,-
TX-100 - zender - € 140,-
RX-100 - ontvanger - € 140,-
WR-200 - Wifi extender set -  € 375,-
WR-202 - extra ontvanger - € 225,-
CPS008 -  USB-adapter - € 25,-

Aanvullende informatie:

Audioplus, Den Haag
Telefoon: +31 (0)70 368 56 02
Websites: www.audioplus.nl
www.audiopro.com

EDITORS' CHOICE