Weergave

In mijn luisterstudio heb ik de AVR365 in 5.1 opstelling gebruikt met PMC TB1 monitors en een Rel Q200E sub. Het EzSet systeem heeft bij het inregelen al de neiging de sub harder in te regelen dan in mijn optiek logisch. De AVR365 heeft zelf echter ook een lichte nadruk in het laag. Dat merk ik vooral tijdens mijn eerste luistersessies in stereo. Na wat modificaties in het inregelmenu creëer ik uiteindelijk echter toch een hele nette weergave met de AVR365.

Deze receiver klinkt heel rustig en absoluut niet hard of geforceerd. De weergave is netjes zonder specifieke uitschieters in positieve of negatieve zin. De weergave is verzorgd maar mist de definitie en verfijning die je met een hele goede stereoversterker hoort. Op hogere niveaus laat deze receiver zich niet snel kennen, maar stuur hem desondanks niet te ver open want dan komen er wel wat hardere randjes naar boven. De TB1’s laten dat altijd genadeloos horen. De ingebouwde ventilator, een voorziening die ik normaal gesproken absoluut verafschuw in een audioapparaat voor in huis, heb ik nooit in werking horen komen. Dat duidt er op dat de ventilator in principe alleen maar voor noodgevallen is. De AVR365 wordt vrij warm dus om die ventilator stil te houden, is een opstelling met enige ventilatieruimte wel aan te bevelen.

De weergave in stereo is goed maar de AVR365 is toch vooral een surroundmachine. Daar waar veel kleine surroundversterkers nog wel eens de mist in gaan en bij dynamische effecten erg schreeuwerig worden, presteert de AVR365 heel gecontroleerd. De weergave is netjes maar gebruik de volumeknop altijd met mate en verstand. De beeldbehandeling van de AVR365 is goed en vertoont geen noemenswaardige uitschieters. De upscaling kwaliteiten zijn op niveau van vergelijkbare AV-receivers die eveneens een DCDi chip gebruiken en die is gewoon goed en zonder problemen.

Conclusie
De AVR365 is een krachtige 7.1 AV-receiver met een uitgebreid pallet aan aansluitmogelijkheden en decoders. Audiotechnisch presteert de AVR365 uitstekend en is hij echt ontwikkeld voor de thuiscinema. De bediening en instelmenu’s reageren hier en daar wat traag maar de bediening zelf is duidelijk en logisch. Met de AVR365 haal je een solide AV-centrum in huis voor veeleisende thuisbioscoop enthousiasten.

Aanvullende informatie:

Prijs: € 899,-

Harman Consumer Nederland B.V.
Amsterdam
Tel. + 31 205630800
Website


EDITORS' CHOICE