ARTIKELDALI

..en het muzikale resultaat


Redactie HiFi.nl | 06 februari 2012 | Fotografie PHOTO40 | DALI

Dat er een stap gezet is richting een betere weergave, daar lijkt het verzamelde publiek na de gevarieerde luisterindruk die volgt wel mee in te stemmen. Tijdens de –overigens netjes in het inleidende praatje van Cas aangekondigde- stoelendans, probeert iedereen in ieder geval vanaf de sweet spot midden vooraan het beste van deze speakers mee te krijgen. De luidsprekers, die aangestuurd werden door de NAD M2, klinken snel en speels. Meest opvallend wellicht is dat het geluid doorheen de verschillende genres muziek (er wordt gedemonstreerd met klassieke piano, gitaar van onder meer Paul Simon, snellere muziek van niet nader te noemen mixers) bovenal zeer los klinkt. Met een heel ruimtelijk beeld en een enorme controle vanuit de versterker.

Als bron werden prototypes van de NAD M50 transport/streamer met M52 als harde schijf opslag ingezet. Ook werd er een laptop gebruikt die een asynchrone USB naar SPDIF converter aanstuurde, en tenslotte een ‘ouderwets’ CD/SACD transport M5. Overigens is AND Benelux vooralsnog de enige importeur die over de nieuwe prototypes beschikt, die in de loop van dit kalenderjaar beschikbaar worden. Maar goed, de focus van de avond lag uiteraard bij de Epicon. We kunnen eigenlijk iedereen aanraden deze nieuwe speaker zelf ook eens te beluisteren. Na de presentaties van RAF de afgelopen week vind je de Epicon 6, die negenduizend euro per paar gaat kosten, bijvoorbeeld ook op de Audio Show Studio Alkmaar, die over twee weken weer in het AZ-stadion te vinden is.

De stand op de ISE (PHOTO40)

Om het verhaal compleet te maken, liepen we woensdag in de RAI overigens nog eens terug naar het driedaagse Amsterdamse hoofdkwartier van Dali, waar de Epicon ook een plaatsje heeft gekregen. Rond de stand, die een beetje doet denken aan een paviljoen, staan rondom enkele van de nieuwere lijnen opgesteld, zoals de Fazon Serie (met de bekende F5 en de Fazon satellietspeakers), terwijl er binnen een luisterruimte is ingericht om onder meer met die prijswinnende staanders demonstraties te kunnen verzorgen. 

(klikbaar voor groter formaat)

MERK

EDITORS' CHOICE