We zijn hier allemaal echte muziekliefhebbers, en gaan voor niets minder dan het hoogst haalbare", zegt Bryan Long, Vice President Operations bij AudioQuest. "Kabels moeten het originele signaal zo min mogelijk aantasten, en om dat te bereiken gaan we erg ver." "/>
 

HI-VISITAudioQuest

Luisteren

In de enorme demoruimte word ik uitgenodigd om te luisteren naar een vergelijk tussen de standaard Apple iPod-kabel en zijn AudioQuest Forest equivalent. Mijn eigen iPad dient als bron. Enkele klassieke tracks en een fraaie opname van Eva Cassidy worden afwisselend met beide kabels beluisterd, maar eigenlijk is het al na een paar seconden duidelijk. Alsof je naar het verschil tussen een transistorradio en een Bowers & Wilkins Zeppelin aan het luisteren bent.

En die B&W Zeppelin kan ik een paar minuten later ook echt gaan beluisteren. De permanente demo-opstelling met de Zeppelin moet het verschil in netsnoeren laten horen. Nu weet ik uit ervaring dat netsnoeren in het algemeen, en die van AudioQuest in het bijzonder (aangezien ik die thuis gebruik), een significant verschil kunnen maken. Maar toch heb ik vooraf mijn twijfels of je dat verschil ook op een Zeppelin kunt horen. Ik had natuurlijk kunnen weten dat het verschil overduidelijk moet zijn, anders zou er geen permanente demo opgesteld staan in de AudioQuest luisterruimte.

Ondertussen is Andrew Kissinger - inderdaad, verre familie van - aangeschoven. Hij vertelt dat de vertegenwoordigers van AudioQuest altijd een Zeppelin in de auto hebben liggen. “Het is een ideale manier om te laten horen hoeveel verschil een netsnoer kan maken op zelfs een relatief eenvoudig apparaat. Als dealers dit horen verdwijnen alle twijfels als sneeuw voor de zon. Er zijn zelfs dealers die nu zelf een Zeppelin demo-opstelling in de winkel hebben gemaakt.

Mocht je ondertussen nieuwsgierig zijn geworden wat het netsnoer voor effect heeft op een Zeppelin; het geluid wordt vloeiender en vooral het middengebied rijker. Niet omfloerster of wolliger, maar juist natuurlijker. Stemmen worden personen, de klankkast die de borst voor de stem vormt is duidelijker hoorbaar.

Als uitsmijter mag ik luisteren naar een absolute topset: Ayre elektronica aangesloten met een Furman netfilter op de ruim 135 kilogram per stuk wegende Rockport Technologies Aquila luidsprekers. De bekabeling is uiteraard volledig AudioQuest...en dan bedoel ik ook echt volledig. De interne bekabeling van de luidsprekers is door AudioQuest vervangen door AudioQuest Redwood en de luidsprekerkabel zelf is natuurlijk ook Redwood. Als bron dient een Macbook Pro met de Pure Music player daarop geïnstalleerd. De verbinding met de Ayre QB-9 gaat via de USB-uitgang.

Deze keer geen vergelijk tussen kabels, dus kunnen we onderuitgezakt genieten van muziek. In eerste instantie nog audiofiel verantwoord materiaal, maar al snel verschuift de aandacht naar heftiger genres: Metallica, Porcupine Tree en Tool toveren een grijns van oor-tot-oor op onze gezichten. Bryan en Andrew blijken echte metalheads en al snel vechten we om de iPad om elkaar nog meer geweldige nieuwe muziek te laten horen.

En zo hoort het natuurlijk te zijn: muziek luisteren gaat niet over het lokaliseren van een schuivende stoel linksachter of het rinkelen van munten in een kassa-lade. En dat snappen ze blijkbaar erg goed bij AudioQuest. Of zoals Bryan in de inleiding van dit artikel al vertelde: “We zijn hier allemaal echte muziekliefhebbers.

Meer weten over AudioQuest?

Wil je meer weten over het merk AudioQuest of ben je nieuwsgierig hoe je Computer Audio optimaal kunt toepassen, neem dan eens een kijkje op de AudioQuest Special Page op HiFi.nl. Onder het kopje `brochures` vind je een paar interessante en leerzame artikelen zoals `Computer Audio Ontrafeld` en `Computer Audio Nu: Muziek zonder grenzen`.

AudioQuest heeft momenteel ook een tweetal vacatures.

MERK

EDITORS' CHOICE