ARTIKEL

Buren

“Als ik thuis ben, draai ik de hele dag muziek. Als ik thuiskom van een trainingskamp bijvoorbeeld, dan liggen er vaak wel een paar nieuwe cd’s die ik via internet besteld heb. Ik voel me dan vaak moe, een beetje ziek soms, en dan is het heerlijk om op de bank te gaan liggen met de stereo keihard aan. Dan kom ik helemaal bij. In mijn vorige huis, een appartement, ging dat niet, vanwege de buren. Kwam ik in een optimale stemming thuis van een hele goeie wedstrijd, ging de stereo keihard aan. Kwam de buurman van twee verdiepingen lager klagen. We gaan nú verhuizen, zei ik tegen mijn vriendin. Zo gezegd, zo gedaan. Hier kunnen we doen en laten wat we willen. En de oude buren zijn blij dat we weg zijn.”


Wegkwijnen

“Als ik wedstrijden heb gereden, dan hangt het van het resultaat af welke muziek ik draai. Als ik gewonnen heb, is het vrolijke, luchtige muziek. Als ik verloren heb, draai ik hardere muziek. [lachend] Als ik verloren heb, zegt mijn trainer soms: ‘ga je weer lekker wegkwijnen in je kamertje met donkere muziek?’ Maar zo is het vaak wel. De meeste cd’s die bestel ik via internet. Via Bol.com of cdwow.nl. Of via Amerika, is veel goedkoper. Ik ga in eerste instantie voor de muziek, dan ga ik uitzoeken of ze ook aandacht hebben besteed aan het opnemen. Zo ja, dat is dat zwaar meegenomen en ben ik eerder geneigd de cd te kopen. Illegaal downloaden doe ik niet.  Vind ik niet fair. Mensen betalen immers ook om mij te zien schaatsen. Muziek maken is net zo goed topsport. “De favorieten Van… Simon Kuipers


Mijn hifi-set
Eigenlijk bestaat deze uit twee sets: één in de woonkamer en één in een dedicated ruimte, die helemaal akoestisch geoptimaliseerd is door middel van Auralex-diffusie en absorptiepanelen. Mijn stereoset bestaat uit: Arcam A32 en Arcam CD36 met Nordost Blue Heaven en Red Dawn-bekabeling naar de Living Voice IBX-R2 luidsprekers. Mijn HT-set bestaat uit: Arcam AVR300 met de DV79 dvd speler. Wederom met Nordost-bekabeling naar een 5.0 set van Phonar en een Velodyne SPL1500-R subwoofer. Het beeld wordt verzorgd door de Epson TW2000 ISF op een 90” OS scherm. De PS3 zorgt voor de Blu-ray weergave.

Favoriete muziekgenre
Ik heb een vrij brede muzieksmaak, gaat van Alanis Morissette tot Tool en van Sting tot Zero Seven.

All time favourite (song en/of album)
Alanis Morissette, Jagged Little Pill unplugged

Gruwel echt van…
Heavy Metal 

Maar luister stiekem wel naar…
George Michael

Omvang muziekcollectie
(plusminus) Zo’n 200 cd’s

Verzamelaar?
Nee, geen verzamelaar. Wel koop ik het album als ik één nummer erg goed vind.

Vinyl of cd?
Tot nu toe nog cd, maar misschien dat ik ooit nog eens de stap naar vinyl wil gaan maken. Die tijd heb ik zelf helemaal gemist.

Meest memorabele muziekbeleving
Toen ik al mijn cd’s op mijn nieuwe Living Voice-speakers opnieuw beluisterde.

Mijn hifi/domotica-tip
Laat je ruimte akoestisch aanpakken door iemand die er echt verstand van heeft. In mijn geval Beter Beeld & Geluid uit Hilversum. Voor mij de grootste upgrade die ik ooit gedaan heb.

 

EDITORS' CHOICE