ARTIKELDevialet

En Er Is Meer

Het is mij duidelijk dat de heren ontwerpers van Devialet er inderdaad in geslaagd zijn de spectaculaire weergavekwaliteit van de revolutionaire D-Premier versterker te evenaren in de nieuwe 110 en 170 modellen. Ik kijk dan ook uit naar het moment dat ik één van beide modellen mag begroeten in mijn luisterruimte om er uitgebreid naar te luisteren onder bekende omstandigheden. Wordt vervolgd!

Na Thierry Massoubre en Hennie Dolleman bedankt te hebben voor de mooie demonstratie loop ik ook even naar de winkel zelf, aan de overkant van de straat, om te proeven van de daar opgestelde topset. Daar tref ik Peter Chattelin aan die juist met veel enthousiasme vertelt over de beleving van muziek. Hij liet ons al weten dat het één van de mooiste sets is waar hij ooit mee demonstreerde.

De aanwezige luisteraars weet hij met zijn verhalen dan ook gemakkelijk te boeien. Als geen ander weet Peter hoe muziek moet klinken, want naast luisteren naar muziek speelt hij ook in de bekende Pink Floyd tribute band Pink Project.

Het is dan ook niet vreemd dat één van de tracks die hij tijdens de demo speelt Pink Floyd’s Breathe van het album Dark Side Of The Moon is. De grote Wilson Audio Alexia worden volledig onder controle gehouden door de Audio Research monoblokken. Het laag gaat erg diep maar overheerst totaal niet, iets wat je al snel zou verwachten.

 

Wat vooral opvalt, is de enorme rust in de weergave. Dit is goed te horen bij het beluisteren van het Requiem van Rutter. Het koor klinkt bijzonder natuurlijk, alle stemmen staan los in de ruimte en het opgebouwde beeld is breed en diep. Het orgel legt een diep doorlopend laagfundament terwijl minuscule nuances in de snaarinstrument volledig hoorbaar blijven.

Mijn eerste kennismaking met Chattelin Audio Systems is er zeker één die een vervolg krijgt. Peter Chattelin combineert mooie audioproducten met kennis van live muziek en weet hier enthousiast over te vertellen. Dat dit gewaardeerd wordt, blijkt uit het in groten getale aanwezige publiek gedurende het gehele weekend. De sfeer is prettig en ongedwongen. En we weten inmiddels dat er vrijdag 7 juni alweer een vervolg op de agenda staat...

EDITORS' CHOICE