NIEUWS

Winnaars: Video

Redactie HiFi.nl | 15 augustus 2016 | Fotografie Fabrikant

Tv: Samsung UE55KS9000

“Deze televisie is de perfecte allrounder,” is te lezen in een officieel EISA-statement. De UE55KS9000 is een 55 inch tv die een strak ontwerp weet te combineren met geweldige prestaties. Denk bijvoorbeeld aan Edge LED achtergrondverlichting op basis van quantum dots en een 10-bit LCD die zorgen voor dynamisch beeld en sterke zwartwaarden. Bovendien is hij gecertificeerd door de Ultra HD Alliance en kan ook HDR van het lijstje afgevinkt worden. Met al deze features én een prachtig gebogen scherm is de UE55KS9000 “de perfecte partner voor hdr-, 4k- en HD-bronnen.”

Home theatre tv: Panasonic TX-65DXW904

De komst van Ultra HD brengt niet alleen vier keer meer pixels dan Full HD, maar ook verbeterde kleurweergave en meer dynamische beelden dankzij HDR. Die eigenschappen worden door de Panasonic TX-65DX900 met klasse gedemonstreerd. De achtergrondverlichting met lokale dimming garandeert een goede lichtopbrengst, ijzersterke zwartweergave en een uitgebreid kleurenpalet voor HDR-bronnen. In combinatie met het 65" scherm zorgt dat voor een indrukwekkende ervaring. Levendig, sfeervol en altijd realistisch. Maar ook met Full HD (en zelfs standard definition) materiaal zorgt deze LCD voor flinke prestaties. "Deze tv is samen met zijn impactrijke audio het kloppende hart van een premium thuisbioscoop."

Smart tv: LG UH770V / LG UH7707 / LG UH7709

Het hart van deze UHD tv, beschikbaar in maten van 49 tot 65 inch, bestaat uit LG's webOS smart tv-systeem. De gebruikservaring is beter dan ooit, dankzij nieuwe features als de Magic Mobile telefoonverbinding via de LG TV Plus app en een volledige nieuwe afstandsbediening. Via de intuïtieve menubalk met kleurige iconen heb je eenvoudig toegang tot content van diverse bronnen. Daarnaast past LG's Magic Sound Tuning het 20 Watt geluidssysteem automatisch aan op basis van de karakteristieken van je kamer. Voeg daar ondersteuning voor HDR10 én Dolby Vision aan toe, en je hebt in de UH77OV een echte winnaar.

High-end tv: LG Signature Oled 65G6

De LG Signature OLED65G6V is "het technologisch neusje van de zalm." Zo'n statement kun je makkelijk maken, want de tv ondersteunt HDR10 én Dolby Vision HDR-content, zowel via streaming als UHD Blu-ray. Dat doet hij bovendien met een ongeëvenaard contrast, met dank aan een perfecte zwartweergave, natuurlijke kleuren en prachtig vloeiende beelden. Kortom, een perfecte beeldkwaliteit. Los van het beeld, is het dankzij OLED-technologie mogelijk om een enorm dun scherm te produceren, waardoor de tv er zelfs uitgeschakeld indrukwekkend uitziet. In de kantelbare voet vind je bovendien nog een krachtig geluidssysteem!

Home theatre projector: BenQ W2000

Écht bioscoopbeeld voor een schappelijke prijs? Met de BenQ W2000 kan het, vindt EISA. De hull HD DLP-projector levert scherp beeld met veel detail en projecteert zonder problemen een 100 inch beeld  van zo’n 2,5 meter afstand. Dankzij een hoge lichtopbrengst en goede contrastwaarde kan hij zowel in een verduisterde als goed verlichte omgeving presteren. Levensechte beelden worden gegarandeerd dankzij de Rec.709 preset en ondersteuning voor professionele kalibratie. Dat is bij een projector in deze prijsklasse uniek. Bovendien ondersteunt de W2000 2D én 3D en kun je de projector draadloos gebruiken in combinatie met een optionele Wireless HD kit. “Een schitterende keuze als je een groot scherm zoekt,” meent EISA!

Groot scherm tv: Philips 65PUS7601

Achter het grote 65” scherm van deze Philips schuilt behoorlijk wat technologie. De “diepe en stabiele zwartwaarde met uitstekend detail in de schaduwen en uitmuntend lokaal contrast,” zoals EISA het omschrijft, wordt bereikt dankzij vooruitstrevende LED-achtergrondverlichting met lokale dimming op basis van 128 segmenten. Dankzij Perfect Natural Motion is het bovendien mogelijk om het UHD-beeld naar eigen smaak aan te passen. HDR en Philips’ eigen driezijdige Ambilight technologie zorgen vervolgens voor een “zeer overtuigende en levensgrote film- en tv-ervaring.”

Foto- en videocamera: Sony α7S II

Sony's α7S II is perfecte tool voor elke professional om in iedere situatie foto's én video's van topkwaliteit te schieten. De 12,2 megapixel full frame Exmor CMOS sensor is met een maximum gevoeligheid van 409600 ISO zeer lichtgevoelig. Daarnaast zorgen HDR, 5-assige beeldstabilisatie en de optie om 4K films in full frame formaat op te nemen ervoor dat concessies doen op het gebied van beeldkwaliteit niet langer nodig is. Ook in het donker is de camera zonder problemen te gebruiken dankzij de Fast Intelligence autofocus, die uitblinkt in snelheid en nauwkeurigheid. 

Actie-camcorder: Olympus TG-Tracker

De TG-Tracker is een incarnatie van Olympus' welbekende Tough compactcamera's, maar dan met de veelzijdigheid van een actiecamera. Het resultaat is een nieuwe gadget voor avontuurlijke fotografen. Met de TG-Tracker heb je 4K-video, een 204 graden kijkhoek en 8 megapixel foto's in één apparaat. Bovendien kan hij de richting, positie, luchtdruk, temperatuur en versnelling bepalen als het écht avontuurlijk wordt. Vanzelfsprekend kan de camera tegen een stootje en is hij schok-, stof- en waterbestendig. Opnemen gaat met een bovengemiddeld stereogeluid en de camera communiceert via wifi of hdmi. En misschien wel de meest imposante feature: de TG-Tracker weegt slechts 180 gram!


EDITORS' CHOICE