REVIEWBose

En dus?

René van Es | 20 januari 2005 | Bose

En dus gaat u naar een winkel en daar treft u twee kampen aan. De Bose liefhebbers en de Bose tegenstanders. Het zal nooit anders worden daar ben ik min of meer van overtuigd. Ach waarom ook. Beide kampen kunnen oeverloos voor en nadelen aandragen en daarom zal ik geen enkele poging ondernemen een afkerige van Bose over te halen of andersom. Het enige dat ik u aanraad is om op een rustige dag bij uw handelaar te luisteren naar een normaal systeem en een Bose systeem als u nog twijfelt welke weg te bewandelen.

Een belangrijke afweging zal zijn hoeveel van uw woonruimte u in wilt leveren voor een beter geluid dan dat van een Bose systeem. Mag dat vijf vierkante meter kosten van de doorsnede 30 m2 woonoppervlak? En vraag u af wat gaat u met de installatie doen? Puur muziek genieten en optimaal films kijken, of is het bedoeld als home entertainment met alle gemak van dien?

Ik ben audiofiel en vind mijn hobby in hifi dus doe ik mijn vloerstaanders van ieder bruto 75 liter inhoud niet weg. Maar ik kijk wel stinkend jaloers naar de Bose Jewel cubes van de buren van nog geen 0,5 liter per stuk. En als ik worstel met drie tot vier afstandsbedieningen en evenzoveel user interfaces voor het bekijken van een film dan groeit de neiging het allemaal in te ruilen voor een Lifestyle 48. Met als extra roomcorrectie en uMusic. Bose mikt (excuseer het woord) verrekte goed met zwaar geschut op de doelgroep en schiet precies in de roos. Laatste opmerking, de geboden weergave kwaliteit van een Bose Lifestyle 48 systeem staat net zo ver af van een "krakkemikkige home cinema set met transistorradio mini speakers en mini magneten" als de aarde van de zon.

Prijs:
Bose Lifestyle 48: 5995 euro

Meer informatie:
Email: consumenteninfo@bose.com
Web: www.bose321.nl (voor dealer locator)
BOSE B.V.
Nijverheidstraat 8
1135 GE Edam
Telefoon: 0299 390111
Fax: 0299 390109


EDITORS' CHOICE