REVIEWHeed Audio

The heat is on

Deze luisterindrukken zijn opgedaan terwijl gebruik gemaakt is van de LOW OUT. De HIGH OUT klinkt op zowel de gebruikte voor/eind combinatie als op de diverse geïntegreerde versterkers te gestresst. Eigenlijk is deze uitgang dan ook met name interessant voor de muziekliefhebber die uitsluitend naar vinyl luistert en zijn phono rechtstreeks aan wil sluiten op zijn eindversterker(s).  Hij moet dan wel rekening houden met de sterkte van het signaal die nogal hoog ligt en sommige eindversterkers (zoals de Advance Acoustic mono eindversterkers) in de problemen kan brengen. Mijn advies is dan ook om voor het aansluiten overleg te plegen met de dealer en eventueel gebruik te maken van een passieve voorversterker.


Bij audio gaat het altijd weer om ’mix & match’ wanneer getracht wordt om tot een optimaal eindresultaat te komen. De kans dat de hier geteste phono voorversterker – ongeacht de samenstelling van uw set - goed in uw installatie zal ‘passen’ is groot. Daar zijn meerdere redenen voor. Eerst en vooral is de Quasar geschikt voor zowel MM als MC elementen. Daarbij  is er door de instelmogelijkheden sprake van een ruime flexibiliteit wanneer het gaat om het aanpassen van de phono aan het gebruikte MC element. Vervolgens wordt het uitgangssignaal in twee sterkten aangeboden. Daarnaast kan het voedingsgedeelte ver van het gevoelige versterkende gedeelte (en van de rest van de installatie) geplaatst worden zodat de kans op interferentie nagenoeg nihil is. Verder is er sprake van een degelijke bouwkwaliteit en - waar het uiteindelijk om gaat - een uitzonderlijk mooie geluidskwaliteit. Er is slechts één potentieel struikelblok en dat is de prijs. Die is zo laag (en de kastjes zijn zo klein) dat er een reële  kans bestaat dat u om die reden de Quasar ‘over het hoofd zult zien’ bij uw zoektocht naar een mooie phono voorversterker.  En gelooft u mij; dat zou eeuwig zonde zijn.

Importeur
Symfonique  tel. 0529-451616
Prijs Heed Quasar:  895 euro

Gebruikte hardware:

Analoog

  • Clearaudio Champion Limited Edition draaitafel met Clearaudio Syncro voeding.
  • VPI JMW 9 toonarm met twee armbuizen met respectievelijk een Clearaudio Discovery MC element en een Jan Allaerts MC 1 Eco S MC element.

Versterking

  • Acoustech Electronics PH-1 Premium stereo phono amplifier
  • Bluenote Phono One mk III phono amplifier
  • DK Design VS-1 Reference mk III geïntegreerde versterker
  • Jadis Orchestra DIP
  • Unison Research P70

Stroomvoorziening

  • Netsnoeren: AH! TriAC, John van Gent.
  • Netspanning: drie gescheiden audiogroepen met Siemens smeltzekeringen aangesloten op een separate aardepen, HMS contactdoos en Kemp powerstrips.

Kabels en accessoires

  • Phono interlink: Synergistic Research X series Looking Glass Phase II, John van Gent gegloeid zilveren en zilver/goud interlinks.
  • Luidsprekerkabels: JK Acoustics Type III
  • Meubels: Creaktiv anti resonantie platform en gemodificeerde Creaktiv racks
MERK

EDITORS' CHOICE