REVIEWCanton

De gebruikspraktijk

Een WA100 set is voorzien van een afstandsbediening met eigen volumeregeling. Je kan het systeem dus direct vanuit een lijnbron aansturen zonder tussenkomst van een voorversterker. Simpelweg een mediaspeler of een iPod aansluiten en je kan aan de slag. De luidsprekeringangen op de WA100 zijn uiteraard weer heel handig als het systeem wordt gebruikt voor het aansturen van de achterluidsprekers in een surroundsysteem. De afstandsbediening is heel compact maar daardoor eigenlijk niet echt ideaal voor dagelijks gebruik.

Canton WA100

Met de afstandsbediening kunnen direct een aantal presetinstellingen voor de weergave worden geselecteerd. Met de remote heb je echter ook toegang tot allerlei EQ-mogelijkheden waarmee de weergave van de versterker geoptimaliseerd kan worden aan de gebruikte luidspreker. Naast een eenvoudige bass en treble regeling heb je ook een parametrische EQ voor het maken van precieze aanpassingen. In combinatie met een goede luidspreker zou ik alle instellingen gewoon op neutraal laten maar als je gebruikmaakt van hele kleine (computer)luidsprekers of een luidspreker op een hele vreemde positie hebt staan dan kan die equalizer soms net even dat accentje geven dat je nodig hebt.

Vanuit één zender kunnen twee ontvangers worden aangestuurd. Daarnaast kunnen er eenvoudig drie van deze draadloze systemen zonder storingen naast elkaar worden gebruikt voor het creëren van een multiroom installatie.

MERK

EDITORS' CHOICE