Conclusie

Max Delissen | 22 juli 2010 | Totem Acoustic

Dat is zonder twijfel de grootste kracht van de Totem Model 1 Signature. Deze luidspreker laat je, mits goed geplaatst en aangestuurd, van de muziek genieten. Ook internetradio op een verre van audiofiele bitrate weet te boeien, en krakkemikkige jazz-opnames uit de jaren 30 en 40 swingen de pan uit. Het maakt niet uit wat je ze voert, ze laten je horen waarom je favoriete muziek je favoriete muziek is.

Gelukkig mogen ze nog een hele tijd blijven, want we kunnen ze goed gebruiken als nieuwe maatstaf waar we kleine (monitor) luidsprekers langs zullen gaan leggen. Durf ik te zeggen dat alles klopt aan deze luidsprekers? Dat zou impliceren dat er niets beters bestaat, en ik weet dat dat niet zo is. Maar als ik nog eens op zoek mag naar een weergever voor in een kleinere setup, waarmee ik niet het gevoel heb dat ik een compromis sluit ten opzichte van mijn referentie thuis, dan maakt de Model One Signature een zeer goede kans...daar tel ik zonder met mijn ogen te knipperen en met liefde en plezier de gevraagde 2500 euro per set voor neer...

Technisch kader

De Totem Model 1`s stonden op een met zand en schietlood gevulde Target stand. Dat is een voorwaarde voor een strakke en ruimtelijke weergave.

De gebruikte elektronica is van Marantz (UD8004 multispeler), NAD (M2 Direct Digital versterker), Sonos (ZonePlayer 90) en Rega (P7 draaitafel met Sumiko Blue Point Special EVOIII element en Clearaudio (Smartphono).

De bekabeling is van volledig van Crystal Cable, en de netstroom werd verzorgd door PS Audio (PPP).

MERK

EDITORS' CHOICE