REVIEWAudio Physic

Concusie

Marc Brekelmans | 13 juni 2011 | Audio Physic

Laat ik voorop stellen dat de jubileum edities van de Scorpio meer dan uitstekende weergevers zijn: hun snelle, diep doorlopende laagweergave geeft alle muziek een heerlijk fundament waarop de rest van de muziek verder kan bouwen. Het middengebied wordt wat voorgetrokken, maar dat geeft je wel het gevoel dat de muzikanten haast lijfelijk in je huiskamer aanwezig zijn. Het hoog is helder, schoon, onvervormd, vriendelijk en tegelijkertijd detailrijk. De Scorpio’s vermoeien je niet met detail, maar geven wel iedere nuance weer. Maar het is vooral het laag dat me positief opvalt: het loopt diep door, maar blijft daarbij strak en puntig. Het geeft een enorme autoriteit aan de muziekweergave. Wel heb je een redelijk grote ruimte nodig om dat laag kwijt te kunnen. In mijn ruimte van zo’n 45m2 ging dat overigens uitstekend. Kritisch voor wat betreft de opstelling zijn de Scorpio’s niet, al loont het de moeite de nodige aandacht aan de plaatsing van de luidsprekers te schenken. 

De Scorpio`s hebben de kwaliteit om slechte opnames aangenaam te laten klinken zonder goede opnames daarmee tekort te doen. Wel zijn het redelijk zakelijke weergevers: voor romantiek moet je echt elders zijn. Maar ben je op zoek naar een eerlijke weergever die ongemeen dynamisch en snel speelt zonder daarbij hard of schel te worden dan zijn de Scorpio`s je ideale partner. Gebouwd voor de eeuwigheid, prachtig afgewerkt en een sierraad voor je huiskamer. En nog belangrijker: gezien de kwaliteiten ook een uiterst betaalbare - ik zou haast goedkoop willen zeggen - luidspreker. Aanbevolen!

Ten slotte kan ik nog melden dat de Scorpio 25 optioneel als bi-wire versie te leveren is en er uit 5 echte fineersoorten en twee hoogglanslakken te kiezen valt.


Importeur:
More Music
www.moremusic.nl

Prijs:
Audio Physic Scorpio 25: vanaf 5000 euro per paar 


EDITORS' CHOICE