ARTIKEL

Openbaring


René van Es | 04 september 2008

Nog steeds hadden we de luidspreker niet in het echt gezien en bleef het gissen hoe de verschillende delen samengesteld zouden zijn. Toen eindelijk het gordijn wegschoof en op het podium drie Grande Utopia EM verschenen, in de drie kleuren, viel eerst een stilte. Een lange stilte omdat iedereen min of meer verbijsterd keek naar dit imposante stuk vakwerk. Daarna werd het voltallig aanwezige team dat verantwoordelijk is voor ontwerp, productie en marketing, beloond met een daverend applaus.

Focal Grande Utopia

Het is een schok om de Grande Utopia EM in het echt te zien. Geen enkele foto doet recht aan wat Focal neerzet als hun grootste prestatie tot nu toe. Zelf mochten we op dat moment geen foto’s maken, dus bent u aangewezen op het materiaal dat Focal leverde. De Grande Utopia EM is in werkelijkheid fors van afmeting (nog steeds een understatement). De afwerking is subliem en Focal heeft aan elk detail aandacht besteed. Tot aan de keuze van het leer op de handgreep van de “slinger”.

Zoals Focal opmerkt: “Klanten die zich zulke luidsprekers kunnen permitteren eisen een volmaakt product, op geen enkel punt mag de Grande Utopia EM teleurstellen, daarom getroosten wij ons alle moeite om tot een volmaakt product te komen”.

Focal Diablo Utopia

EDITORS' CHOICE