ARTIKEL

Vogelvlucht

In de gang, tussen twee deuren naar donkere luisterruimtes, vinden we een opstelling met Meridian. Om precies te zijn, de Meridian Sooloos met eerder dit jaar verbeterde software, die –in tegenstelling tot de stand in München, waar de kogelvormige M6 speakers de mediaserver flankeerden- een setje digitaal actieve luidsprekers uit de DSP-serie (de DSP 5200, om precies te zijn).

Ook de 818 Audiocore stond opgesteld, rond de Amsterdamse ISE eerder dit jaar al in onze eigen hoofdstad gepresenteerd. De M6 speakers hebben we niet gezien – wellicht omdat Viertron deze nieuwe modellen in Nederland nodig had voor de Dwaze Dagen bij de Bijenkorf -, maar die hebben we gelukkig al uitgebreid aan de tand gevoeld.  

Elac
In een van de ‘kelders’, één verdieping onder de begane grond, vind je ook een aantal luisterruimtes – de New Music Show is over drie verdiepingen verdeeld. Eén van die ruimtes behoorde Look en Listen toe, de importeur die er onder meer Elac en ASW presenteerde. Niet de grote opstelling met Paradigm en Anthem die ze in Veldhoven een week eerder hadden – Look en Listen had daar de grootste stand -, maar evenzeer wel met een primeur: de Elac 407.

Niet alleen een nieuw model, maar letterlijk het enige paar ter wereld dat de Duitse luidsprekerfabrikant tot nu toe vervaardigde. Althans, in definitieve versie. De twee zwarte staanders keren na de show terug naar de fabriek, waar ze zullen dienen als ‘mal’ voor een hele serie broertjes. 

Elipson & Cambridge Audio
Op de New Music Show ook plaats voor nieuwe of vernieuwde modellen van bijvoorbeeld Elipson en Cambridge Audio. Eerstgenoemde liet de onlangs geïntroduceerde zwarte versie van de Planet L bollen zien, en Cambridge pakte onder meer uit met de onlangs geteste 615A & C combinatie en de nieuwe Min21 satellieten van Minx, waar we binnenkort over publiceren - maar die de oplettende lezer hier alvast kan vinden...

Rega & Totem
Een andere Belgische importeur die natuurlijk in de eigen hoofdstad niet kan ontbreken, is Joenit. De distributeur van Rega en Totem pakte uit met beide merken, door de door ons gerecenseerde Apollo-R (cd-speler) en Brio-R (versterker) van eerstgenoemde aan te sluiten op de Mite monitorspeakers van Totem, en de STTAF vloerstaanders van dat Canadese merk. Naast de cd-speler stond ook de Rega RP3 in het meubel opgesteld - je vindt recensies van deze modellen via de tag Rega, of op de Joenit Special. Luisteren wij op kantoor ondertussen naar de Apollo- en Brio R op een nieuw set Totem Arro's. 

Dynaudio
Bij Dynaudio een dubbele demonstratie, verzorgd door Edwin Vlieger die de Nederlandse markt onder zich heeft, en Luc Demeure die België voor zijn rekening neemt. Op dezelfde positie voorin de luisterruimte werden de dit jaar al uitgebreid beschreven en eveneens EISA-Award winnende Dynaudio Xeo's afgewisseld met een opstelling met de Confidence C4 II speaker die aangestuurd werd door een 'light' versie van wat het merk in München aan Chord apparatuur had staan. Tijdens ons bezoek aan deze hoek van de show, was de beurt aan de wireless Xeo speakers, die indruk maakten op de goedgevulde ruimte.

EDITORS' CHOICE