REVIEWPhilips

Paul Standaert uit Gent (België)


Menno Bonnema | 21 november 2014 | Philips

“De draadloze speaker van Philips lijkt wel de zoveelste in de rij van gadgets die ons digitaal leven aangenaam moeten maken. Maar toch heeft deze speaker enkele troeven die hem onderscheiden. Het design vind ik weinig spectaculair, maar de soberheid geeft het apparaat wel een duurdere look dan het prijskaartje doet vermoeden. De afwerking is mooi en netjes. Het apparaat is licht en gaat makkelijk mee in een (school)tas, samen met de tablet of notebook. De bediening vind ik net zo eenvoudig als de look. Met uitzondering van een aan en uit-knop en een klassieke volumeknop, zijn er geen knoppen te zien. Netjes is dat."

"De interne batterij van de luidspreker laad je op met een mini usb stekker. Dat is mooi meegenomen, want dezelfde als al mijn smartphone, mijn BT ontvanger op mijn motorhelm, en andere toestellen in mijn huis. Na het uitpakken heb ik gekozen, en dit voor de eerste keer sinds ik mijn smartphone heb, gebruik te maken van de NFC mogelijkheden van mijn Samsung Note 3 smartphone. Dat was echt een fluitje van een cent. De bluetooth connectie ging al net zo makkelijk. Een telefoon gesprek ontvangen ging ook prima. Wat de klank kwaliteit betreft vind ik dat de BT3500 netjes datgene doet wat je mag verwachten van een kleine, lichte speaker. Tegen een redelijk volume, zonder vervorming, maar met weinig buik of bas het geluid van de gekozen bron overnemen en afspelen. Je zal met de Philips geen feestje bouwen in je living of een Hifi purist bekoren. Maar in de tuin, op het terras, de keuken, het strand noem maar op zal hij zijn ding doen."

"In de tuin, op het terras of op het strand kan deze speaker goed zijn ding doen"

"Ook op kantoor komt dit handig ding van pas. Zo had ik deze week een presentatie waarbij ik wel kon projecteren maar geen geluid kon versterken. Dat werd snel opgelost met de BT 3500. De 50 aanwezigen konden héél makkelijk de video beluisteren die werd geprojecteerd. Is de BT3500 competitie voor mijn Samsung Wireless Room Systeem? Neen. Dat is een hifi-systeem. Maar die kan ik dan ook niet meenemen, tenzij ik ergens een stroomplug en een netwerk connectie kan vinden. Ook een inline mogelijkheid of een bluetooth zal ik daarbij moeten missen. Dat zijn de troeven die deze BT 3500 wel heeft. En om die reden zal deze kleine draadloze speaker vaak zijn plaatsje in mijn tas hebben en een prominente plaats tussen mijn hebbedingetjes.”

MERK

EDITORS' CHOICE