Meimaand Beeldmaand bij HiFi.nl en als je aan beeld denkt, dan denk je ook al snel aan bioscopen. Naar de bios gaan is een geliefd uitje sinds de 19e eeuw, en daarom zijn er ook al een heel wat bijzondere bioscopen in de wereld te bekennen. HiFi.nl zette in een subjectief top vijfje een aantal speciale locaties voor je op een rijtje. 

Neem bijvoorbeeld het Colosseum Kino in Oslo. Een bioscoop met de ronde vorm van het Colosseum is sowieso gaaf. Het feit dat in het oude Rome ook in een cirkel naar – wel iets andere – schouwspellen gekeken werd, maakt deze bioscoop al bijzonder. Maar wat deze bios in Oslo nog unieker maakt, is het feit dat het theater de grootste THX-bioscoop ter wereld is.

"/>
 

ARTIKEL

Bowers & Wilkins Seoul


Redactie HiFi.nl | 08 mei 2012

Waarom liggen al die te gekke bioscopen zo ver weg? Het spijt ons, maar ook voor deze moet je heel wat uurtjes vliegen. De superbioscoop van Bowers & Wilkins in Seoul is werkelijk imposant te noemen: een bioscoopzaal op de elfde verdieping, met 32 luxe zetels én catering. En natuurlijk – zoals je mag verwachten – super geluid.

Voor dat geluid werd gekozen voor de CT 800-serie van Bowers & Wilkins, waarbij de complete samenstelling misschien wel het beste omschreven kan worden als het droomlijstje van iedere film- en muziekliefhebber met een oor voor goed geluid. Voorkanalen: links, rechts en center full-range CT8 LR speakers, ieder gekoppeld aan twee CT8 SW subwoofers.

Je kunt hier overigens uitgebreid over de specificaties lezen, maar het komt in ieder geval op het volgende neer: het complete lage frequentie conus volume (in ruimtelijk oppervlak) van de left, right en center speakers en de subwoofers komt overeen met 43 paar B&W PM1 speakers… Meer weten over deze bijzondere bios? We schreven er al over in dit artikel.Lees hier alles over de Meimaand Beeldmaand.  

EDITORS' CHOICE