ARTIKEL

Sex, Drugs, Rock & Roll


Dieter van den Bergh | 25 maart 2010

Ik leef nu van een CFK-voetbaluitkering, de muziek heeft tot nu toe alleen nog maar geld gekost. Dat gaat veranderen, hoop ik. Ik ga nu toeren met mijn eigen band Allez Soldaat en speel ook in Denvis & The Real Deal, de opvolger van The Spades, waar ik ook mee speelde als extra slaggitarist. Denvis leerde ik in 2008 kennen via het PSV Rockcity Anthem [met Denvis, Van der Doelen en acteur Frank Lammers - red]. Hij vroeg me daarna of ik mee wilde spelen met zijn Ferry & Fred’s Fantastische Frikandellen Festival op De Parade. Hierna kon ik fulltime aan de slag bij The Spades.

Contrast

Bjorn van der DoelenVeel mensen vinden het nogal een contrast; van topsport naar de wereld van de rock ‘n roll. En dat is het ook. Het was in het begin best wennen. Maar als je er eenmaal in zit, blijkt dat die rockmuzikanten ook allemaal jongens met een enorme passie en drive zijn, zoals voetballers.

Denvis [over wie popjournalist Leon Verdonschot de poproman Denvis, een Rockroman schreef - red] is een getalenteerde en aardige gast, zelfs Dikke Dennis [gastzanger en deejay van The Spades, mascotte van Peter Pan Speedrock -red], die nogal berucht is om z’n drugsgebruik is gewoon een schat van een jongen. Ik heb veel zin in Paaspop, waar we binnenkort staan met Denvis. Ook gaan we weer naar Pinkpop, doen we al jaren, met een tentje. Een heel relaxed feest, al zeikt Denvis altijd over al die roze petjes. De gezelligheid voelt hetzelfde als na een gewonnen voetbalwedstrijd. Maar dan met drank. Veel drank. Nee, het voetbal, dat mis ik dan absoluut niet.

EDITORS' CHOICE