REVIEWB&W

Conclusie

Gastauteur | 29 mei 2008 | B&W

Het was een plezier om deze toestellen te testen. Niet alleen bieden ze allemaal erg goede prestaties, ze doen dat bovendien ook nog eens aan een uitstekende prijs. Een winnaar kiezen was dan ook niet makkelijk.

Beeldkwaliteit primeert bij de selectie en een projector moet zowel met dvd- als Blu-ray-schijven goede prestaties kunnen voorleggen. Kleurweergave, zwartniveau en zwartdetail zijn belangrijke factoren. Maar ook aansluitingen en gebruiksgemak (waarbij we ook op plaatsing letten) tellen mee.

Als alle punten geteld zijn komt de Epson EMP-TW2000 als Beste Keus uit de bus. Hij koppelt alle goede eigenschappen aan elkaar. De Optoma Themscene HD80 is een excellent alternatief voor wie DLP-beeld prefereert. De Sanyo PLVZ2000 deelt de derde plaats met de Infocus H81.

Wanneer we ook de prijs in aanmerking nemen, kunnen we niet rond de bodemprijzen van de Mitsubishi HC4900 die met de Beste Koop aan de haal gaat. Hij verslaat nipt de BenQ W5000. De Optoma HD80 toont met zijn derde plaats aan dat hij zeker niet te duur geprijsd is.

Vergelijkingstabel

Klik hier voor een vergrote afbeelding

MERK

EDITORS' CHOICE