REVIEWOyaide

Het effect van stekkers en ... hulzen

Jan de Jeu | 02 oktober 2008 | Fotografie Jan de Jeu | Oyaide

Na dagenlang bezig te zijn geweest met het wisselen van kabels zit ik nu al weer even in de fase dat ik, tussen het schrijven van recensies als deze, toekom aan het genietend luisteren naar de muziek. Daarbij gebruik ik nog steeds de laatst genoemde kabels en stekkers van Oyaide en ik vrees de snel naderende dag dat ik ze - onderdankzegging voor het uitlenen - terug moet bezorgen bij Multifoon Hifi te Rotterdam die ze weer in gaat zetten bij hun demo’s. De door mij beschreven effecten van het telkenmale opnieuw upgraden van het netsnoer aan in eerste instantie de versterker en vervolgens ook aan de SACD speler, is uiteraard gekoppeld aan deze twee specifieke apparaten en aan de keuze van met name de voorversterkerbuisjes (Elektro Harmonix 12AX7 Goldpins)in de P70. Om nog maar niet te praten over de akoestiek en de geoptimaliseerde stroomvoorziening van mijn luisterruimte.

Verbonden met andere componenten en/of aangesloten op een standaard stroomgroep in een andere ruimte zullen de uitkomsten ongetwijfeld afwijkend zijn maar ik twijfel er niet aan dat ook in andere situaties iedere stap niet alleen duidelijk waarneembaar, maar vooral ook steeds opnieuw een verbetering zal zijn. Niet iedere stap brengt een even grote verandering teweeg en ook niet iedere verandering brengt gelijke meerkosten met zich mee. De Tunami met de P-079e en C-079 is gekoppeld aan het juiste component een mooie keus, maar in mijn situatie is in termen van prijs/kwaliteit verhouding de Tunami gecombineerd met de P-046e en de C-046 stekkers het meest interessant. Daarentegen wordt in kwalitatieve zin de grootste stap gemaakt met het inzetten van de P-004 en C-004. Terwijl dan uiteindelijk het toevoegen van die M-1/F-1 hulzen, onbegrijpelijk maar waar, nogmaals zorgt voor een mooie verbetering. Voor welke combinatie ook gekozen wordt; deze kabels, stekkers en hulzen krijgen mijn allerhoogste aanbeveling.


Aanvullende informatie:
Distributie: Nutters Audio

Gebruikte hardware:

Versterking

  • Unison Research P70 geïntegreerde versterker
Digitale bron
  • Esoteric SA-10 SACD speler
Stroomvoorziening
  • Netsnoeren: Essential Audio Tools Current Conductor, Oyaide Tunami in combinatie met vier verschillende typen (male & female) Oyaide stekkers.
  • Netspanning: twee gescheiden audiogroepen met Siemens smeltzekeringen aangesloten op een separate aardepen, HMS contactdoos en Kemp powerstrip.
Kabels en accessoires
  • Interlink: Gebalanceerde zilver/goud interlink van John van Gent.
  • Luidsprekerkabels: JK Acoustics Type III
  • Meubels: gemodificeerde Creaktiv racks
MERK

EDITORS' CHOICE