Sommeren

Een aantal weken leven met de nieuwe Radius HD serie van Monitor Audio heeft de gedachtegang weten te bepalen. De vloerstaanders bevallen prima. Het moderne uiterlijk gaat goed samen met haast elk interieur. Onopvallend vinden ze een plaatsje. De weergave van muziek is zonder meer goed en overeenkomstig de prijsklasse. Ik heb heel wat cd’s de revue laten passeren en steeds met plezier kunnen luisteren.

Monitor Audio Radius

Sterke punten zijn het schone middengebied, de snelle, accurate hoge tonen weergave en de losheid van het geluid. Het smalle front draagt bij aan een brede spreiding van het geluid. Met een brede, diepe en zelfs in de hoogte doorlopende stage. Dat is een groot pluspunt bij muziek en vooral ook bij surroundweergave. Verstaanbaarheid van stemmen is uitstekend. Zonder een overmatige nadruk op het middengebied te leggen. Muziek of filmgeluid: ik ben een fan van de Radius HD vloerstaander. De mening over de monitor is genuanceerder. "Stand alone" op hun stands zijn ze mij een maat te klein voor muziek. Prima in de studeerkamer, liefst op een boekenplank, maar niet in hun eentje in een hoofdsysteem. Daar behoort minstens een subwoofer bij voor een complete weergave. De monitors zie ik liever als achterluidsprekers in een surround opstelling staan. Daarmee zeg ik niet dat de monitor niet goed is, of kwalitatief onder de maat. Nee, mijn mening is, dat een luidspreker van die afmetingen nooit in staat is, muziek volwaardig weer te geven. Niet van Monitor Audio, niet van enig ander merk.

Als u goede vrienden met mij wilt worden, neem dan de wijze raad aan. Koop de vloerstaanders en geniet van muziek. Gekoppeld aan een fijne versterker, met een kwalitatief hoogwaardige cd-speler als bron. Koop daarna de satellieten voor de achterkanalen in een surround-opstelling, tenminste als u die richting uit wilt gaan. Plaats daar een subwoofer bij, een center uit de Radius HD serie en geniet van films. Zo simpel is de aanbeveling. De Monitor Audio Radius HD serie is een welkome aanvulling in een al overvolle luidsprekermarkt. Vanwege kwaliteit, afwerking, ongecompliceerd gebruik en vooral vanwege de weergavekwaliteit. Mits u de juiste keuze maakt in genoemde toepassingen.

Prijzen:


Monitor Audio Radius 90HD 400 Euro per paar inclusief muurbeugels
Monitor Audio Radius 90 HD stands 225 Euro per paar
Monitor Audio Radius 270 HD 800 Euro per paar

Importeur:

Monitor Audio Nederland
Huizerweg 13 (achter Bolland Companies)
1261 AS Blaricum
Postbus 283
3760 AG Soest
Telefoon 035 6295491
Fax 035 6295492
E-mail: info@monitoraudionederland.nl
Website: www.monitoraudionederland.nl

Gebruikte Hardware:

Digitaal

  • PrimaLuna ProLogue Eight CD speler

Versterking:

  • PrimaLuna ProLogue Two versterker (JJ Electronic buizen)

Luidsprekers:

  • Monitor Audio Radius 90 HD
  • Monitor Audio Radius 270 HD 

Stroomvoorziening:

  • Netsnoeren: Supra LoRad (DIY)
  • Netspanning: SEEC HQSN-4U netfilter, Supra MD-06 EU MK II verdeelblok 

Kabels:

  • Interlinks analoog: Siltech MXT New York 
  • LS-kabels: Chord Company Epic Super 

Accessoires:

  • LS stands: Monitor Audio Radius 90 HD 


EDITORS' CHOICE