REVIEWFunk Firm

Conclusie

De Funk Vector is een direct resultaat van het vermijden van gebaande paden en uitgaan van een blanco vel papier bij het ontwerpen van een nieuwe draaitafel. Vele nieuwe inzichten zijn verwekt door Arthur Khoubesserian in de Funk Vector draaitafel. Inmiddels gaat hij nog een stapje verder met de komst van de Funk Sapphire die naar verluidt nog beter presteert dan de door mij beluisterde Funk Vector. Inclusief een Rega RB300 arm gaat de speler voor 1484, - euro over de toonbank. Een drukbezette prijsklasse met veel concurrentie waarin de Funk Vector zich meer dan staande weet te houden. Alleen al door zijn vormgeving zal de Funk Vector een bepaalde kopersgroep aanspreken. Deze zullen absoluut niet teleurgesteld worden in de weergavekwaliteit van de draaitafel.

Funk Vector draaitafel

In combinatie met een muzikaal element, wat niet per definitie erg prijzig hoeft te zijn, als een Denon DL103 laat deze Funk al heel veel horen. Opwaarderen met een beter exemplaar als de door mij gebruikte Shelter 301 doet het muzikale plezier alleen maar toenemen. Plezier is eigenlijk ook het sleutelwoord wanneer je luistert naar muziek met de Funk Vector als bron. Een echte entertainer die je volledig in de muziek trekt en er voor zorgt dat analytisch luisteren naar de achtergrond verdwijnt. Moeilijk voor mij als recensent, ideaal voor u als luisteraar. Gedurende de (lange) recensieperiode ben ik deze Funk Vector meer en meer gaan waarderen. Dusdanig zelfs dat ik eigenlijk geen afstand meer wil doen van deze draaitafel en de importeur vraag om een rekening te sturen in plaats van een afhaalopdracht. De Funk Vector weet een grote dosis muzikaliteit en plezier aan een audioset toe te voegen! Wanneer je hier eenmaal van geproefd hebt is het moeilijk hier weer afstand van te doen. Fun(k) Factor 10, de Vector is een draaitafel die u beslist een keer moet beluisteren. Grote kans dat ook u valt voor de charmes en muzikaliteit van dit ontwerp. Meer dan warm aanbevolen.

Importeur:
Number 4 Audio
Grote Kerkplein 4
3011 GC Rotterdam
Tel. 010-2810405
www.number4audio.nl


Funk Vector 1195, - euro
RB300 arm 289, - euro
RB250 arm 179, - euro
Rega VTA hoogte verstelling 59, - euro

Gebruikte apparatuur:

  • vM MA240 geïntegreerde versterker
  • vM PA535 eindversterker
  • vM PHM3 phonotrap
  • vM SA230 vM SACD speler
  • Clearaudio Champion platenspeler met Shelter 301 element
  • Audiovector S3 Signature speakers
  • Audiovector K-C Signature centerspeaker
  • Polk FX3i surroundspeakers
  • Bekabeling en accessories: Siltech SQ88G5 Classic, Sharkwire SC-L03 interlinks, Inakustik Black&White LS1002 luidsprekerkabels, Inakustik AC1502-6 stekkerblok, Supra Lorad netsnoeren, AHP klankmodule, Quadraspire QX25 voetjes, Quadraspire Q4L rack


EDITORS' CHOICE