Artikelen van Eric de BoerDuoreview: Carmen Gomes Inc – Sings Belafonte & Denise Jannah en Atzko Kohashi – Lost & Found (LP)

Gepubliceerd op 5 december 2017
Auteur: Eric de Boer
Rhapsody Analog RecordingsEen nieuw Nederlands muzieklabel met audiofiele aspiraties. Rhapsody Analog Recordings heeft van analoog een werkwoord gemaakt en voorziet de luisteraar met een voorliefde voor analoge weergave vanaf heden met producties die appeleren aan het gevoel dat volgens de labeleigenaren alleen analoog kan geven. De eerste twee releases van RAR, zoals het label afgekort heet, werden dan ook snel ter recensie aangevraagd.
lees verder>>

Review: Enslaved – E (lp)

Gepubliceerd op 7 november 2017
Auteur: Eric de Boer
Enslaved LPNa ruim drie decennia heeft black metal nog steeds bestaansrecht. Dat bewijst het Noorse Enslaved met hun al weer veertiende langspeler E. Op het nieuwe album laat het vijfkoppige gezelschap in een gewijzigde bezetting horen dat het genre niet alleen springlevend en progressief is, maar ook nog eens erg fijn kan klinken.
lees verder>>

Review: Daniel Cavanagh – Monochrome (cd)

Gepubliceerd op 31 oktober 2017
Auteur: Eric de Boer
Daniel CavanaghOnder liefhebbers van progressieve rock en in het kleinere clubcircuit is Daniel Cavanagh al lang geen vreemde artiest meer. Het Liverpoolse multitalent staat al sinds de jaren negentig op het podium met zijn succesvolle band Anathema en bezocht ook vaker kleine clubs en podia voor intiemere concerten. Met Monochrome levert Cavanagh zijn eerste officiële solowerk af.
lees verder>>

Review: Lunatic Soul - Fractured (CD)

Gepubliceerd op 17 oktober 2017
Auteur: Eric de Boer
Lunatic Fractured SoulFractured is het vijfde album van Lunatic Soul, het project van Riverside frontman Mariusz Duda. Zoals vaker voorkomt is het album deels autobiografisch van aard, waarbij Duda zich duidelijk liet inspireren door enkele grootheden uit vooral de jaren tachtig. Het resultaat is een zeer toegankelijk progressief album.
lees verder>>

Review: Randy California - Kapt. Kopter and the (Fabulous) Twirly Birds (lp)

Gepubliceerd op 3 oktober 2017
Auteur: Eric de Boer
kapt-kopter.jpgEen nog steeds erg jonge Randy California stapte in 1971 uit zijn band Spirit. Een jaar later bracht de gitarist/ vocalist een solo-album uit, waarop hij met de nadruk op covers een eigen sound bracht die duidelijk geïnspireerd was op het werk van Jimi Hendrix. Music On Vinyl bracht het debuut Kapt. Kopter and the (Fabulous) Twirly Birds onlangs opnieuw uit op vinyl.
lees verder>>

Review: Sevdaliza - ISON (lp)

Gepubliceerd op 25 september 2017
Auteur: Eric de Boer
sevdaliza.jpgSommige albums zijn te mooi om niet te beschrijven. Het debuut van Sevdaliza, ISON, is zo’n album. Baanbrekend en genre-overstijgend brengt deze lijvige release een intense mix van triphop en diverse andere stijlen, waarbij de unieke stem van een tot voor kort nog vrij onbekende zangeres/ artieste verslavend werkt.
lees verder>>

Platenspeler kopen voor beginners: dit moet je weten

Gepubliceerd op 23 september 2017
Auteur: Eric de Boer
platenspeler-algemeen.jpgWie een platenspeler wil kopen maar niet weet waarop te letten bij de aanschaf, loopt grote kans om met het verkeerde product thuis te komen. Wat enorm zonde is, want daardoor mis je de mogelijkheid om echt te kunnen genieten van vinyl. Of erger: je beschadigt je nieuwe of tweedehands lp’s. In dit artikel alles over platenspelers.
lees verder>>

Review: Roger Waters - Is This The Life We Really Want (LP)

Gepubliceerd op 9 september 2017
Auteur: Eric de Boer
is-this-the-life-we-want.jpgVierentwintig jaar na zijn magnum opus brengt Roger Waters een rock-georiënteerd album uit. Is This The Life We Really Want is misschien ook wel het laatste album van de basgitarist annex zanger, die inmiddels de respectabele leeftijd van 73 jaar heeft bereikt. Ondanks die leeftijd toont de artiest zich nog steeds strijdbaar en kritisch.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE