Artikelen van Eric de BoerReview: Minco Eggersman, Theodoor Borger en Mathias Eick – UNIFONY (LP/digitaal)

Gepubliceerd op 9 oktober 2018
Auteur: Eric de Boer
UnifonyUNIFONY is het jongste werk van Minco Eggersman en Theodoor Borger. Samen met ECM-artiest Mathias Eick starten de muzikaal veelzijdige heren een monsterproject dat op 12 oktober in zijn geheel gereleaset wordt. Het album herbergt dromerige neo-klassiek vermengd met jazz in een on-Nederlands audiofiele verpakking.
lees verder>>

Review: Broeder Dieleman - komma (digitaal / lp / boek)

Gepubliceerd op 3 oktober 2018
Auteur: Eric de Boer
Broeder Dieleman KOMMAMet Komma laat Broeder Dieleman voor het eerst sinds drie jaar weer echt van zich horen. De Zeeuwse artiest vond de afgelopen jaren inspiratie voor zijn nieuwe album in zijn geboortestreek en voegde zijn afkomst, de natuur en een dosis weemoed samen in één project. Komma is daarvan het artistieke resultaat, in de vorm van een gelimiteerd boek, een dubbele LP en een cd.
lees verder>>

Review: Soft Machine – Hidden Details (HD)

Gepubliceerd op 18 september 2018
Auteur: Eric de Boer
Soft Machine Hidden DetailsHoewel Pink Floyd het psychedelische genre aan het begin van de jaren zeventig domineerde, was het het Engelse Soft Machine dat de ‘underground’ naar grote hoogten wist te brengen. 50 jaar na het oprichten van de pioniers binnen het progressieve jazz-fusion genre komt Soft Machine met een nieuw album, dat het verleden met het heden doet samensmelten: Hidden Details.
lees verder>>

Review: Airtime – Internet Of People (digitaal)

Gepubliceerd op 11 september 2018
Auteur: Eric de Boer
Airtime – Internet Of People Het duo Airtime laat weer van zich horen met de opvolger van het unieke conceptalbum dat in 2016 werd uitgebracht. Op Internet Of People liet het duo zich wederom inspireren door de digitale wereld van data en IT, maar de broers hebben het ditmaal zonder de analoge invloeden van Jan Willem Pieterson moeten doen. Of dat ook is gelukt?
lees verder>>

Review: The Pineapple Thief – Dissolution (cd)

Gepubliceerd op 21 augustus 2018
Auteur: Eric de Boer
Review The Pineapple Thief – Dissolution (cd)Dissolution is het tweede album van art-/progrockers The Pineapple Thief waarop drummer Gavin Harrison te horen is. Op het twaalfde studioalbum gaat de band verder op de ingeslagen weg die het voorgaande album kenmerkte, een verkennende muzikale stijl met mooie, toegankelijke en gelaagde composities. Die plaat zorgde voor een groter publiek, twee flinke tours en de live-release Where We Stood.
lees verder>>

Review: Stockfisch Records: Trust Your Ears (usb)

Gepubliceerd op 9 augustus 2018
Auteur: Eric de Boer
Stockfish Records usb trust your earsMuziek in een hoge resolutie kan de oren van de luisteraar met een voorliefde voor goede weergave plezieren. Maar dan moeten de opname en de mastering wel correct en betrouwbaar zijn. Helaas weet je eigenlijk nooit of de bron van een high res audiobestand dezelfde is als het reguliere bestand dat je wellicht zelf hebt geript en is een echt objectieve vergelijking nooit mogelijk. Stockfisch Records brengt daar nu verandering in.
lees verder>>

Review: Klaus Schulze & Pete Namlook – The Dark Side Of The Moog Vol. 1-4 (LP)

Gepubliceerd op 19 juli 2018
Auteur: Eric de Boer
The Dark Side of the Moog coverIn de jaren negentig besloten pionier van de elektronische muziek Klaus Schulze en Pete Namlook samen om een onconventionele, maar belangrijke collaboratie binnen het genre te starten. Geïnspireerd op de space muziek uit de jaren zeventig, maar aangevuld met nieuwe elektronische technieken werd een serie albums geboren die de naam The Dark Side Of The Moog meekreeg. Music on Vinyl bracht de eerste vier delen opnieuw op vinyl uit.
lees verder>>

Review: DALI Thirtyfive Years (Vol. 5) (cd & LP)

Gepubliceerd op 13 juni 2018
Auteur: Eric de Boer
Review DALI CD 5De Deense luidsprekerfabrikant DALI viert dit jaar haar vijfendertigjarig bestaan. En hoe kan een merk dat is opgericht vanuit de liefde dan anders vieren dan met… Muziek? Genoeg reden dus, voor een vijfde deel in de muzikale collectie dat het merk DALI als label draagt. Een met eenzelfde basis, maar tegelijkertijd met een geheel nieuw uitgangspunt, dat zowel op cd als LP verschenen is.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE