Artikelen van Eric de BoerReview: Gleb Kolyadin – Gleb Kolyadin (cd)

Gepubliceerd op 13 februari 2018
Auteur: Eric de Boer
Albumrecensie Gleb KolyadinDe naam Gleb Kolyadin zal bij de gemiddelde Nederlandse luisteraar weinig bellen doen rinkelen. Alleen wie het uit Sint Petersburg afkomstige iamthemorning kent, weet dat Kolyadin een uiterst begaafd pianist is. Kscope brengt het solodebuut van de pianist uit, dat naast een opmerkelijke line-up ook nog eens erg mooie progressieve composities bevat.
lees verder>>

Review: Johnny Cash – Greatest Hits: The Sun Records Years (LP)

Gepubliceerd op 23 januari 2018
Auteur: Eric de Boer
Johnny Cash – Greatest Hits: The Sun Records YearsSun Records bracht vanaf het midden van de jaren vijftig de allereerste Johnny Cash-singles en -albums uit. Ter ere van de zestigste verjaardag van de eerste Johnny Cash-lp brengt het label samen met het label Charly veel albums opnieuw uit en voegde tevens de grootste hits uit die periode samen op een enkele lp.
lees verder>>

Review: Camerata RCO – Bach Goldberg Variations for String Trio (LP)

Gepubliceerd op 9 januari 2018
Auteur: Eric de Boer
Camerata lpDe Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach spreken nog steeds veel musici en liefhebbers aan. De aria en alle variaties daarop werd geschreven voor klavecimbel, maar heeft in de geschiedenis al zeer veel transcripties gekend. Zo ook voor strijkers: Camarata RCO speelde de Goldberg Variations in deze variant, waarvan onlangs een fraaie dubbel-lp werd uitgebracht.
lees verder>>

Muziekjaar 2017 - een overzicht in albums

Gepubliceerd op 7 januari 2018
Auteur: Eric de Boer
Muziek in 20172017 heeft ons een hoop gegeven. Het jaar zal in de annalen worden bijgeschreven als opmerkelijk, bewogen en individualistisch. Jazeker, het individu heeft gezegevierd in de afgelopen 365 dagen. Populisme won op globaal niveau van menselijkheid, social media lijkt belangrijker dan persoonlijk contact en mede dankzij nare gebeurtenissen worden onderbuikgevoelens van de massa steeds gemakkelijker geaccepteerd of nepnieuws voor waar aangenomen.
lees verder>>

Review: No-Man - Returning Jesus (cd)

Gepubliceerd op 19 december 2017
Auteur: Eric de Boer
No Man Returning JesusReturning Jesus was het vierde album van het duo No-Man en zag in 2001 het levenslicht. Op dat album verplaatste de muziek van Steven Wilson en Tim Bowness zich van de art-pop stijl naar meer progressieve wegen. Kscope bracht het werk onlangs opnieuw uit, voorzien van een complete remaster en aangevuld met onder meer een bonus-cd.
lees verder>>

Review: T+A R 1000 E Multi Source Receiver

Gepubliceerd op 18 december 2017
Auteur: Eric de Boer
Review T+A R 1000 E Multi Source ReceiverWaar de audiofiele luisteraar graag zelf zijn set combineert, is er ook een groep muziekliefhebbers die een enkele oplossing wenst voor het beleven van zijn of haar hobby. T+A voorziet in die behoefte: met de T+A R 1000 E multi source receiver, die werkelijk niets te wensen overlaat wat betreft hedendaagse wensen. Een openbaring?
lees verder>>

Duoreview: Carmen Gomes Inc – Sings Belafonte & Denise Jannah en Atzko Kohashi – Lost & Found (LP)

Gepubliceerd op 5 december 2017
Auteur: Eric de Boer
Rhapsody Analog RecordingsEen nieuw Nederlands muzieklabel met audiofiele aspiraties. Rhapsody Analog Recordings heeft van analoog een werkwoord gemaakt en voorziet de luisteraar met een voorliefde voor analoge weergave vanaf heden met producties die appeleren aan het gevoel dat volgens de labeleigenaren alleen analoog kan geven. De eerste twee releases van RAR, zoals het label afgekort heet, werden dan ook snel ter recensie aangevraagd.
lees verder>>

Review: Enslaved – E (lp)

Gepubliceerd op 7 november 2017
Auteur: Eric de Boer
Enslaved LPNa ruim drie decennia heeft black metal nog steeds bestaansrecht. Dat bewijst het Noorse Enslaved met hun al weer veertiende langspeler E. Op het nieuwe album laat het vijfkoppige gezelschap in een gewijzigde bezetting horen dat het genre niet alleen springlevend en progressief is, maar ook nog eens erg fijn kan klinken.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE