Artikelen van Eric de BoerReview: Miles Davis – Miles In The Sky (LP)

Gepubliceerd op 15 mei 2019
Auteur: Eric de Boer
Miles Davis – Miles In The Sky (LP)In 1968 bracht Miles Davis Miles In The Sky uit. De plaat was een voorbode voor Miles’ overstap richting het jazz-fusion genre en op het album stuurde hij zijn ‘tweede’ band meer en meer richting elektronische klanken. Music On Vinyl bracht Miles In The Sky onlangs opnieuw uit op zwart goud, en de plaat herbergt audiofiele klanken.
lees verder>>

Review: Gong - The Universe Also Collapses

Gepubliceerd op 30 april 2019
Auteur: Eric de Boer
Gong - The Universe Also CollapsesGong is terug met een nieuw album. The Universe Also Collapses brengt de oer-psychedelische progressieve klanken van de band naar de 21ste eeuw en biedt een auditieve trip voor zowel band als luisteraar.
lees verder>>

Review: Lucy In Blue – In Flight (cd)

Gepubliceerd op 24 april 2019
Auteur: Eric de Boer
Lucy In Blue – In Flight (cd)In Flight is het nieuwe album van de IJslandse band Lucy In Blue. De tweede ‘vlucht’ van de psychedelische progressieve-rockband neemt de luisteraar mee naar het geluid en de sfeer van zo’n vier decennia geleden, waarbij een eigen geluid en unieke composities voor puur genot zorgen.
lees verder>>

Review: Under The Surface – Trinity (cd)

Gepubliceerd op 10 april 2019
Auteur: Eric de Boer
Under The Surface – Trinity (cd)In 2017 verraste dit trio met hun debuut Under The Surface. Joost Lijbaart, Sanne Rambags en Bram Stadhouders lieten op het album de vaste structuren binnen de muziek los, wat leidde tot een wonderlijk geheel met een uitzonderlijke klank. Nu is het live album Trinity uitgebracht, opnieuw uitgebracht op het audiofiele Challenge Records label.
lees verder>>

Review: Patricia Barber – Higher (digitaal)

Gepubliceerd op 26 maart 2019
Auteur: Eric de Boer
Patricia Barber – Higher (digitaal)Higher is het nieuwe studio album van componist, zangeres en pianist Patricia Barber. Geïnspireerd op klassieke werken en de uitdaging om jazzmuziek ambigu te kunnen maken, kwam haar jongste project tot leven. En opnieuw weet Barber de artistieke kant van de moderne jazz te hervormen, zonder de traditionele wortels van de Amerikaanse jazzmuziek te verloochenen.
lees verder>>

Review: The World Of Dust – Samsara (Digitaal)

Gepubliceerd op 13 maart 2019
Auteur: Eric de Boer
Review: The World Of Dust – Samsara (Digitaal)Stefan Breuer brengt op het jongste album van zijn project The World Of Dust alles terug naar een korte, maar essentiële basis. Dertien lo-fi tracks sieren het album van de Bilthovenaar, die op persoonlijke en perfectionistische wijze zijn kijk op de wereld laat horen.
lees verder>>

Review: Within Temptation – Mother Earth (LP)

Gepubliceerd op 19 februari 2019
Auteur: Eric de Boer
Within TemptationHet jaar 2000 betekende de grote doorbraak voor het Nederlandse metal gezelschap Within Temptation. De band lanceerde het tweede studio album Mother Earth en scoorde ineens enkele grote hits. Het album, voorzien van een voor de band nieuwe muzikale stijl, is nu opnieuw op vinyl uitgegeven in een erg luxe uitvoering
lees verder>>

Review: Silmus – Laaksum (CD)

Gepubliceerd op 5 februari 2019
Auteur: Eric de Boer
Silmus – Laaksum (CD)Het heeft zo’n vijf jaar mogen duren, maar daar is weer een nieuwe release van Silmus. Gert Boersma vond in de thuishaven van Friesland inspiratie voor zijn derde plaat, die weer volstaat met dromerige en melancholische ambient-folk.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE