Artikelen van Eric de BoerReview: Within Temptation Mother Earth (LP)

Gepubliceerd op 19 februari 2019
Auteur: Eric de Boer
Within TemptationHet jaar 2000 betekende de grote doorbraak voor het Nederlandse metal gezelschap Within Temptation. De band lanceerde het tweede studio album Mother Earth en scoorde ineens enkele grote hits. Het album, voorzien van een voor de band nieuwe muzikale stijl, is nu opnieuw op vinyl uitgegeven in een erg luxe uitvoering
lees verder>>

Review: Silmus Laaksum (CD)

Gepubliceerd op 5 februari 2019
Auteur: Eric de Boer
Silmus  Laaksum (CD)Het heeft zon vijf jaar mogen duren, maar daar is weer een nieuwe release van Silmus. Gert Boersma vond in de thuishaven van Friesland inspiratie voor zijn derde plaat, die weer volstaat met dromerige en melancholische ambient-folk.
lees verder>>

Review: Hans & YAN R.I.P. (LP)

Gepubliceerd op 29 januari 2019
Auteur: Eric de Boer
Hans & YAN  R.I.P. (LP)Wanneer je als mens een hogere leeftijd bereikt, ga je anders over de dingen nadenken. Je wordt geconfronteerd met vergankelijkheid, wat je weer een plaats wilt kunnen geven. Hans Dagelet en Jan van Eerd geven die vergankelijkheid der dingen een muzikale plaats als Hans & YAN op het album R.I.P. De release op Tonefloat vinyl is meteen de kick-off van een project dat in dit jaar verdere invulling zal krijgen.
lees verder>>

Review: Quirine Viersen - Bach - Complete Suites For Unaccompanied Cello (sacd-LP)

Gepubliceerd op 15 januari 2019
Auteur: Eric de Boer
Quirine Viersen - Bach - Complete Suites For UnaccQuirine Viersen speelt op het tweede album dat op BarcaNova Records wordt uitgebracht de complete suites voor onbegeleide cello. Het werk, dat uit zes suites bestaat, is voor Viersen een herontdekking van haar passie voor muziek en cello, wat de reden is voor het nogmaals uitbrengen van de Suites, op zowel sacd als op vinyl.
lees verder>>

Jaaroverzicht Muziek in 2018: niets te klagen

Gepubliceerd op 31 december 2018
Auteur: Eric de Boer
Jaarboek muziekoverzicht 2018Wat hebben we het als muziek- (en hifi-) liefhebbers toch goed in deze tijd. De economische crisis van enkele jaren geleden is overwonnen, muziek kan overal worden genoten dankzij moderne technieken en ook de geluidskwaliteit van veel nieuwe albums lijkt er weer op vooruit te gaan.
lees verder>>

Review: Caroline in t Veld Vals Paradijs (cd)

Gepubliceerd op 18 december 2018
Auteur: Eric de Boer
Caroline in 't VeldVals Paradijs is de titel van het nieuwe album van Caroline in t Veld, dat onlangs in haar woonplaats werd gepresenteerd. Op het verfijnd klinkende album, dat is gevuld met Nederlandstalige popmuziek met een maatschappijkritische ondertoon, is een coherente band te horen die durft te innoveren.
lees verder>>

Review: Opeth Ghost Reveries (LP)

Gepubliceerd op 12 december 2018
Auteur: Eric de Boer
Review OpethHet achtste studio-album van het Zweedse Opeth wordt door fans en kenners als een van de hoogtepunten uit het oeuvre van de band beschouwd. Op Ghost Reveries musiceert de progressieve metal band er flink en stevig op los, waarbij de logge en pakkende riffs worden begeleid door innemende progressieve klanken. Music on Vinyl brengt het album opnieuw uit, op gelimiteerd en zeer fraai vinyl.
lees verder>>

Review: Hidden Land Perspectives (High Res)

Gepubliceerd op 5 december 2018
Auteur: Eric de Boer
Review Hidden LandSommige debuutalbums komen zo kneiterhard binnen, dat het de luisteraar meteen doet verwonderen of zon krachtig concept in de toekomst wel gevenaard kan worden. Het album Perspectives van het duo Hidden Land is zon plaat. Met prachtige vocalen omlijste, veelal analoge folkmuziek, die de ziel weet te beroeren.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE