Artikelen van Eric de BoerReview: Lunatic Soul - Fractured (CD)

Gepubliceerd op 17 oktober 2017
Auteur: Eric de Boer
Lunatic Fractured SoulFractured is het vijfde album van Lunatic Soul, het project van Riverside frontman Mariusz Duda. Zoals vaker voorkomt is het album deels autobiografisch van aard, waarbij Duda zich duidelijk liet inspireren door enkele grootheden uit vooral de jaren tachtig. Het resultaat is een zeer toegankelijk progressief album.
lees verder>>

Review: Randy California - Kapt. Kopter and the (Fabulous) Twirly Birds (lp)

Gepubliceerd op 3 oktober 2017
Auteur: Eric de Boer
kapt-kopter.jpgEen nog steeds erg jonge Randy California stapte in 1971 uit zijn band Spirit. Een jaar later bracht de gitarist/ vocalist een solo-album uit, waarop hij met de nadruk op covers een eigen sound bracht die duidelijk geïnspireerd was op het werk van Jimi Hendrix. Music On Vinyl bracht het debuut Kapt. Kopter and the (Fabulous) Twirly Birds onlangs opnieuw uit op vinyl.
lees verder>>

Review: Sevdaliza - ISON (lp)

Gepubliceerd op 25 september 2017
Auteur: Eric de Boer
sevdaliza.jpgSommige albums zijn te mooi om niet te beschrijven. Het debuut van Sevdaliza, ISON, is zo’n album. Baanbrekend en genre-overstijgend brengt deze lijvige release een intense mix van triphop en diverse andere stijlen, waarbij de unieke stem van een tot voor kort nog vrij onbekende zangeres/ artieste verslavend werkt.
lees verder>>

Platenspeler kopen voor beginners: dit moet je weten

Gepubliceerd op 23 september 2017
Auteur: Eric de Boer
platenspeler-algemeen.jpgWie een platenspeler wil kopen maar niet weet waarop te letten bij de aanschaf, loopt grote kans om met het verkeerde product thuis te komen. Wat enorm zonde is, want daardoor mis je de mogelijkheid om echt te kunnen genieten van vinyl. Of erger: je beschadigt je nieuwe of tweedehands lp’s. In dit artikel alles over platenspelers.
lees verder>>

Review: Roger Waters - Is This The Life We Really Want (LP)

Gepubliceerd op 9 september 2017
Auteur: Eric de Boer
is-this-the-life-we-want.jpgVierentwintig jaar na zijn magnum opus brengt Roger Waters een rock-georiënteerd album uit. Is This The Life We Really Want is misschien ook wel het laatste album van de basgitarist annex zanger, die inmiddels de respectabele leeftijd van 73 jaar heeft bereikt. Ondanks die leeftijd toont de artiest zich nog steeds strijdbaar en kritisch.
lees verder>>

Review: Steven Wilson - To The Bone (LP)

Gepubliceerd op 22 augustus 2017
Auteur: Eric de Boer
steve-wilson.jpgEen nieuw album van Steven Wilson! De gemiddelde progliefhebber heeft ongetwijfeld uitgekeken naar de vijfde langspeler van de muzikale duizendpoot, wiens agenda voller moet zijn dan van wie ook. To The Bone stapt echter af van de gebaande progressieve paden en toont Wilson toegankelijker dan ooit tevoren. Zij het voor een ander publiek.
lees verder>>

Review: White Moth Black Butterfly - Atone (cd)

Gepubliceerd op 15 augustus 2017
Auteur: Eric de Boer
atone.jpgHet project White Moth Black Butterfly van Daniel Tomkins en Keshav Dhar krijgt drie jaar na het debuutalbum een opvolger. Atone is het tweede album van de twee songwriters, die vooral naam hebben gemaakt binnen de progressieve rockwereld. Het album biedt toegankelijke en tegelijkertijd diepere dromerige popsongs met invloeden van folk en prog, die erg prettig in het gehoor liggen.
lees verder>>

Review: Oppo Sonica DAC

Gepubliceerd op 12 augustus 2017
Auteur: Eric de Boer
oppo-sonica-dac-foto-1.jpgMet de nieuwe Sonica DAC vult Oppo niet alleen de wens in om een audiofiel opgebouwde D/A-Converter op de markt te brengen. Dankzij de ge•ntegreerde streamingfunctie met multi-room mogelijkheden is deze veelzijdige DAC een logische aanvulling op de eerder ge•ntroduceerde Sonica speaker van hetzelfde merk. De vriendelijke prijsstelling en de beloofde high end aspiraties vroegen natuurlijk om een recensie, waarvan akte.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE