Artikelen van Eric de BoerReview: Guru – Jazzmatazz Vol. 1 (lp)

Gepubliceerd op 11 april 2018
Auteur: Eric de Boer
JazzmatazzHip-hop en jazz, een geslaagde combinatie. Sinds de jaren tachtig gebruiken vele MC’s samples afkomstig van jazzalbums om zo hun muziek te verrijken. Guru, een Amerikaans artiest, producent en MC voegde in 1993 enkele grote namen uit de jazz samen en begon zo wat zijn Jazzmatazz serie zou gaan worden. Het eerste Jazzmatazz album kwam onlangs -25 jaar na de originele releasedatum- opnieuw op vinyl uit.
lees verder>>

Review: Agnes Gosling – Caçador (cd)

Gepubliceerd op 30 maart 2018
Auteur: Eric de Boer
Agnes GoslingCaçador is het tweede album van Agnes Gosling. De in Rotterdam woonachtige zangpedagoge annex zangeres maakt op haar nieuwe plaat van het woord cross-over een werkwoord en ‘jaagt’ op de langspeler op onnavolgbare wijze haar eigen voorliefde voor contrastrijke expressie met een warme ondertoon na.
lees verder>>

Review: Jaco Pastorius – Invitation (lp)

Gepubliceerd op 13 maart 2018
Auteur: Eric de Boer
Jacob PastoriusHet derde eigen Jaco Pastorius album Invitition is een live registratie van tracks die de beroemde elektrische basgitarist met zijn World of Mouth big band ten gehore gaf op een tournee door Japan. Deze in 1983 door Warner uitgebrachte lp is nu opnieuw uitgebracht via Music on Vinyl en herbergt fijne, opzwepende jazz fusion en een erg goede klank.
lees verder>>

Review: Jonathan Wilson – Rare Birds (cd)

Gepubliceerd op 27 februari 2018
Auteur: Eric de Boer
Jonathan Wilson - Rare BirdsHet heeft vijf jaar geduurd, maar fans van Jonathan Wilson mogen zich verheugen in een nieuw album van de singer-songwriter uit Los Angeles. Op de nieuwe langspeler laat Wilson zich wederom aanvullen door enkele grote namen uit de muziekindustrie en het album komt rustig en fris over.
lees verder>>

Review: Gleb Kolyadin – Gleb Kolyadin (cd)

Gepubliceerd op 13 februari 2018
Auteur: Eric de Boer
Albumrecensie Gleb KolyadinDe naam Gleb Kolyadin zal bij de gemiddelde Nederlandse luisteraar weinig bellen doen rinkelen. Alleen wie het uit Sint Petersburg afkomstige iamthemorning kent, weet dat Kolyadin een uiterst begaafd pianist is. Kscope brengt het solodebuut van de pianist uit, dat naast een opmerkelijke line-up ook nog eens erg mooie progressieve composities bevat.
lees verder>>

Review: Johnny Cash – Greatest Hits: The Sun Records Years (LP)

Gepubliceerd op 23 januari 2018
Auteur: Eric de Boer
Johnny Cash – Greatest Hits: The Sun Records YearsSun Records bracht vanaf het midden van de jaren vijftig de allereerste Johnny Cash-singles en -albums uit. Ter ere van de zestigste verjaardag van de eerste Johnny Cash-lp brengt het label samen met het label Charly veel albums opnieuw uit en voegde tevens de grootste hits uit die periode samen op een enkele lp.
lees verder>>

Review: Camerata RCO – Bach Goldberg Variations for String Trio (LP)

Gepubliceerd op 9 januari 2018
Auteur: Eric de Boer
Camerata lpDe Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach spreken nog steeds veel musici en liefhebbers aan. De aria en alle variaties daarop werd geschreven voor klavecimbel, maar heeft in de geschiedenis al zeer veel transcripties gekend. Zo ook voor strijkers: Camarata RCO speelde de Goldberg Variations in deze variant, waarvan onlangs een fraaie dubbel-lp werd uitgebracht.
lees verder>>

Muziekjaar 2017 - een overzicht in albums

Gepubliceerd op 7 januari 2018
Auteur: Eric de Boer
Muziek in 20172017 heeft ons een hoop gegeven. Het jaar zal in de annalen worden bijgeschreven als opmerkelijk, bewogen en individualistisch. Jazeker, het individu heeft gezegevierd in de afgelopen 365 dagen. Populisme won op globaal niveau van menselijkheid, social media lijkt belangrijker dan persoonlijk contact en mede dankzij nare gebeurtenissen worden onderbuikgevoelens van de massa steeds gemakkelijker geaccepteerd of nepnieuws voor waar aangenomen.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE