Artikelen van Eric de BoerReview: Roger Waters - Is This The Life We Really Want (LP)

Gepubliceerd op 14 juni 2017
Auteur: Eric de Boer
is-this-the-life-we-want.jpgVierentwintig jaar na zijn magnum opus brengt Roger Waters een rock-georiënteerd album uit. Is This The Life We Really Want is misschien ook wel het laatste album van de basgitarist annex zanger, die inmiddels de respectabele leeftijd van 73 jaar heeft bereikt. Ondanks die leeftijd toont de artiest zich nog steeds strijdbaar en kritisch.
lees verder>>

Review: Dominique Engers - Geen Haast (LP)

Gepubliceerd op 6 juni 2017
Auteur: Eric de Boer
geen-haast-vinyl.jpgHet Nederlandstalige lied op LP is in groten getale terug te vinden in de bakken van de kringloopwinkels. Met af en toe een herpersing van een beroemd Nederlands album op nieuw vinyl, waaraan eerder een marketingstrategie dan ware liefde ten grondslag ligt. Hoe stoer is het dan, als een artiest ervoor kiest om een eigen LP uit te brengen? 
lees verder>>

Review: Les Discrets - Prédateurs (LP)

Gepubliceerd op 29 mei 2017
Auteur: Eric de Boer
les-discrets-cd-recensie.jpgHet heeft vijf lange jaren mogen duren voordat er weer een studioalbum van de Franse projectgroep Les Discrets uitkwam. Onlangs verscheen het langverwachte derde album van de post-rock- en shoegaze-band, dat zoals verwacht een geheel nieuwe weg inslaat. Prédateurs laat prettige innovaties horen die goed in het gehoor liggen.
lees verder>>

Review: Minco Eggersman - Kavkasia (cd) - Winnaars zijn bekend

Gepubliceerd op 15 mei 2017
Auteur: Eric de Boer
kavkasia-cd.jpgSommige artiesten gaan ver om inspiratie op te doen. Sommigen gaan letterlijk verder. Minco Eggersman is zo'n artiest. Voor zijn nieuwe en vierde album Kavkasia reisde hij samen met zijn vrouw en neef door Georgi‘, wat resulteerde in een ware soundtrack voor een land, omgeven door hoop, rust en vrede.
lees verder>>

Review: Joost Lijbaart - Under The Surface (CD)

Gepubliceerd op 8 mei 2017
Auteur: Eric de Boer
under-the-surface.jpgWat als je je als artiest nu eens afwendt van de gevestigde orde die in muziek als standaard wordt beschouwd? Op Under The Surface gaat slagwerker Joost Lijbaart de gebaande paden uit de weg en zoekt hij samen met twee andere muzikanten het onmogelijke op. Het op Challenge Records uitgebrachte album blijkt gedurfd en herbergt audiofiele klanken.
lees verder>>

Review: Pro-Ject The Classic-platenspeler

Gepubliceerd op 29 april 2017
Auteur: Eric de Boer
pro-ject-the-classic-foto.jpgDe hausse in de platenspelermarkt is nog lang niet voorbij en daar plukt onder andere fabrikant Pro-Ject, met veel populair gestileerde draaitafels, al jaren de vruchten van. Met The Classic slaat het merk een andere analoge weg in, want deze vorig jaar geďntroduceerde speler doet qua ontwerp denken aan een vroeger tijdperk. Een bewuste keuze van het Oostenrijks-Tsjechische bedrijf, dat hiermee een optische wens van veel consumenten vervult. 
lees verder>>

Review: Ministry - In Case You Didn't Feel Like Showing Up (Live) (LP)

Gepubliceerd op 15 april 2017
Auteur: Eric de Boer
ministry.jpgVlak voordat de industrial metalband Ministry doorbrak bij een wat groter publiek, toerde het gezelschap door de Verenigde Staten om hun vierde album te promoten. Dat concert draagt de zeer toepasselijke titel In Case You Didn’t Feel Like Showing Up (Live). Met slechts zes tracks is dit één van de kortste maar tegelijkertijd heftigste liveregistraties ooit en Music On Vinyl heeft het album onlangs aan de groeven van vinyl toevertrouwd.
lees verder>>

Review: Oppo Sonica DAC

Gepubliceerd op 9 april 2017
Auteur: Eric de Boer
oppo-sonica-dac-foto-1.jpgMet de nieuwe Sonica DAC vult Oppo niet alleen de wens in om een audiofiel opgebouwde D/A-Converter op de markt te brengen. Dankzij de ge•ntegreerde streamingfunctie met multi-room mogelijkheden is deze veelzijdige DAC een logische aanvulling op de eerder ge•ntroduceerde Sonica speaker van hetzelfde merk. De vriendelijke prijsstelling en de beloofde high end aspiraties vroegen natuurlijk om een recensie, waarvan akte.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE