Artikelen van Eric de BoerReview: Steven Wilson - To The Bone (LP)

Gepubliceerd op 22 augustus 2017
Auteur: Eric de Boer
steve-wilson.jpgEen nieuw album van Steven Wilson! De gemiddelde progliefhebber heeft ongetwijfeld uitgekeken naar de vijfde langspeler van de muzikale duizendpoot, wiens agenda voller moet zijn dan van wie ook. To The Bone stapt echter af van de gebaande progressieve paden en toont Wilson toegankelijker dan ooit tevoren. Zij het voor een ander publiek.
lees verder>>

Review: White Moth Black Butterfly - Atone (cd)

Gepubliceerd op 15 augustus 2017
Auteur: Eric de Boer
atone.jpgHet project White Moth Black Butterfly van Daniel Tomkins en Keshav Dhar krijgt drie jaar na het debuutalbum een opvolger. Atone is het tweede album van de twee songwriters, die vooral naam hebben gemaakt binnen de progressieve rockwereld. Het album biedt toegankelijke en tegelijkertijd diepere dromerige popsongs met invloeden van folk en prog, die erg prettig in het gehoor liggen.
lees verder>>

Review: Oppo Sonica DAC

Gepubliceerd op 12 augustus 2017
Auteur: Eric de Boer
oppo-sonica-dac-foto-1.jpgMet de nieuwe Sonica DAC vult Oppo niet alleen de wens in om een audiofiel opgebouwde D/A-Converter op de markt te brengen. Dankzij de ge•ntegreerde streamingfunctie met multi-room mogelijkheden is deze veelzijdige DAC een logische aanvulling op de eerder ge•ntroduceerde Sonica speaker van hetzelfde merk. De vriendelijke prijsstelling en de beloofde high end aspiraties vroegen natuurlijk om een recensie, waarvan akte.
lees verder>>

Review: Mick Ness - The Joy Of Live (LP)

Gepubliceerd op 7 augustus 2017
Auteur: Eric de Boer
mick-ness-cd.jpgIn de vroege zomer van 2014 keerden Mick Ness en leden van Mecano terug naar Paradiso. Een plek waar het voor de laatstgenoemde band ruim dertig jaar daarvoor allemaal begon, toen de ULTRA-beweging in de vaderlandse undergroundbeweging vorm kreeg. Voordat Dirk Polak en zijn band het podium innamen, voerden Ness en zes andere musici een wonderlijke liveset op, die in zeer beperkte oplage op vinyl werd geperst.
lees verder>>

Review: Pro-Ject The Classic-platenspeler

Gepubliceerd op 23 juli 2017
Auteur: Eric de Boer
pro-ject-the-classic-foto.jpgDe hausse in de platenspelermarkt is nog lang niet voorbij en daar plukt onder andere fabrikant Pro-Ject, met veel populair gestileerde draaitafels, al jaren de vruchten van. Met The Classic slaat het merk een andere analoge weg in, want deze vorig jaar geďntroduceerde speler doet qua ontwerp denken aan een vroeger tijdperk. Een bewuste keuze van het Oostenrijks-Tsjechische bedrijf, dat hiermee een optische wens van veel consumenten vervult. 
lees verder>>

Review: Miles Davis – Big Fun (LP)

Gepubliceerd op 20 juli 2017
Auteur: Eric de Boer
miles davis big funToen Miles Davis Big Fun gereleased zag worden in 1974, werd het album vrij lauwtjes ontvangen door het jazz minnende publiek. De twee platen zijn eigenlijk een compilatie van verschillende opnamesessies die Miles (tijdens zijn elektrische periode na het fenomenale Bitches Brew) hield met diverse topartiesten.
lees verder>>

Review: Anathema - The Optimist (LP)

Gepubliceerd op 17 juli 2017
Auteur: Eric de Boer
lp-recensie-anathema.jpgAnathema is terug met haar elfde langspeler. De postprogressieve rockers uit Liverpool geven hun nieuwe album een concept mee dat semi-autobiografisch en alweer vernieuwend van aard mag heten. The Optimist borduurt daarom voort op het verleden, maar zwelgt niet in nostalgie of herhaling. Verre van...
lees verder>>

Review: Gare du Nord - Sex 'n' Jazz (2017 Legacy Edition LP)

Gepubliceerd op 10 juli 2017
Auteur: Eric de Boer
gare-du-nord-foto-1.jpgHet legendarische album Sex ‘n’ Jazz van de Nederlandse groove jazzband Gare du Nord zag precies tien jaar geleden het levenslicht. Het album werd uiteindelijk een succes en in 2009 volgde zelfs een remixalbum op het prestigieuze Blue Note-label. Vanwege het tienjarig bestaan werden beide versies samengevoegd en onder andere ook op gelimiteerd vinyl uitgebracht.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE