Artikelen van GastauteurSteun de Nederlandse Brandwonden Stichting en word donateur

Gepubliceerd op 20 november 2018
Auteur: Gastauteur
Nederlandse Brandwonden StichtingEen ongelukje zit in een klein hoekje en dat geldt helemaal voor ons als elektronicafanaten. Niet alleen mogen we graag sleutelen aan elektronische apparatuur, ook hebben we veel elektrische apparaten in huis staan. Vrijwel alle elektrische apparaten produceren warmte. Normaal gesproken is een apparaat hierop gebouwd, maar door gebrek aan onderhoud, verkeerd gebruik of opgehoopt stof neemt de kans op brand sterk toe
lees verder>>

TubeSociety - De zelfbouwkant van High-End

Gepubliceerd op 3 oktober 2018
Auteur: Gastauteur
TubeSocietyOud-Music Emotion recensent Menno van der Veen vertelt over zijn TubeSociety opleiding. Hier worden buizen-versterkers ontworpen en gebouwd. Afgelopen studiejaar had als hoofdthemaís platenspelers en gitaarversterkers. Wat doen ze op deze opleiding en hoe verhouden hun bouwsels zich tot professionele apparatuur?
lees verder>>

Waar kun je terecht voor content van goede kwaliteit?

Gepubliceerd op 23 mei 2015
Auteur: Gastauteur
Streaming ContentVoor de gelukkigen onder ons die alles in huis hebben om video en audio van een zo hoog mogelijke kwaliteit te consumeren is er vaak eigenlijk maar ťťn vraagstuk: waar haal je goede content vandaan? In het verleden waren we vooral aangewezen de aanschaf van cdís, dvdís en blurays, maar tegenwoordig zijn er met streamingdiensten goedkopere en eenvoudigere alternatieven.
lees verder>>

Volledige systeem integratie: Een vak apart

Gepubliceerd op 14 februari 2015
Auteur: Gastauteur
MRDomotica_HE4-14_1.jpgEen aantal maal per jaar komt het op ons pad, een volledige systeem integratie waarbij we in een vroegtijdig stadium om tafel komen. Natuurlijk zien wij dat graag maar we weten ook dat als we dit traject succesvol willen afsluiten, er een enorme berg werk op ons afkomt en dat we vele uitdagingen te lijf moeten. Systeem integratie waarbij alles met elkaar 'praat' en ook nog eens op een hoog comfortniveau, is vakwerk maar zo leuk!
lees verder>>

Vakantiebezoek bij Pathos Acoustics

Gepubliceerd op 1 augustus 2013
Auteur: Gastauteur
Pathos Acoustics fabrieksbezoekIn de zomer van 2010 waren HiFi.nl-lezer Geert Trepels en zijn partner op vakantie in ItaliŽ, waarbij ze een fabrieksbezoek aan Sonus Faber in Arcugnano onderdeel maakten van de trip. Een verslag stuurde hij in, en kun je via deze link terugvinden.
lees verder>>

Test: Audiofiele muziekspelers vergeleken

Gepubliceerd op 2 december 2012
Auteur: Gastauteur
Amarra22062011De ketting is zo sterk als de zwakste schakel. Dat is ook op je stereo-installatie van toepassing. In dit stukje gaat het om versterking van de geluidsbron. Het is geen apparaat en ook geen kabel dit keer, maar een stukje software: de audiofiele muziekspeler.
lees verder>>

Hifi Solutions presenteert Dynaudio Contour, een Moderne Klassieker

Gepubliceerd op 5 april 2012
Auteur: Gastauteur
Dynaudio Contour 1.4Op de Special Page van Hifi Solutions willen we deze Amsterdamse speciaalzaak en haar enthousiaste personeel graag in een zesdelige serie aan onze lezers presenteren.Vandaag publiceren we het derde deel, waarin schrijver Steven Maaldijk spreekt en vooral luistert met de eigenaar en bedrijfsleider van Hifi Solutions, Rick Oldersom. Voor deze editie beluisteren we een echte moderne luidsprekerklassieker in combinatie met heus Italiaans handwerk.
lees verder>>

Showindrukken Audio Show Alkmaar 2012

Gepubliceerd op 24 februari 2012
Auteur: Gastauteur
ASSA 2012 toevoegingenIn aanvulling op ons sfeerverslag van de Audio Show in Alkmaar afgelopen weekend hebben we ook enkele bezoekende lezers gevraagd hun impressie van de show waar we via de Special Page veel aandacht aan besteedden met ons te delen.Naast het algemene stuk dat we al plaatsten, krijgen we zodoende ook een idee van de individuele indrukken die de gemiddelde bezoeker in het AZ-stadion opgedaan heeft. Bij dezen een aantal hoogtepunten.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE