Artikelen van Jamie BiesemansReview: Pro-Ject CD Box RS2 T - Hopen op een cd-revival

Gepubliceerd op 19 juli 2019
Auteur: Jamie Biesemans
Review Pro-Ject CD Box RS2 TZeg ‘Pro-Ject’ en de meeste hifi-liefhebbers denken spontaan aan vinyl. Dat mag geen verrassing heten, want het Oostenrijkse merk is inderdaad de grote winnaar van de vinyl-revival. Nu hoopt het dat succes te evenaren met de ultieme cd-transport.
lees verder>>

Review: ELAC Explore DS-A101-G

Gepubliceerd op 14 juli 2019
Auteur: Jamie Biesemans
Elac DS-A101 streamingversterkerDe DS-A101-G is een betrekkelijk kleine versterker van ELAC die propvol handige functies zit voor iedereen. De brede massa krijgt Spotify Connect, tv-integratie en Bluetooth, de meerwaardezoeker wordt bediend met Roon, subwooferintegratie en kamerkalibratie. En dat voor aardig wat minder dan 1.000 euro.
lees verder>>

Review: Audeze Mobius - surround via je hoofdtelefoon

Gepubliceerd op 1 juli 2019
Auteur: Jamie Biesemans
Review Audeze MobiusEr zijn veel gaming-headsets die qua geluidskwaliteit weinig bieden voor wat ze kosten. De Mobius belooft het beter te doen, dankzij de beproefde planar-magneticdrivers van Audeze én een 3D-surroundfunctie die ook film- en muziekliefhebbers kan aanspreken.
lees verder>>

Review: NAD C 658 - Een briljante hifi-upgrade

Gepubliceerd op 23 juni 2019
Auteur: Jamie Biesemans
Review NAD C 658NAD pronkt momenteel graag met de slimme M10-versterker. Maar laten we de C 658 die op de iEar’ Show werd voorgesteld niet vergeten. Het is een voorversterker-DAC-streamer die alles aan boord heeft om je bestaande hifi-set of een set actieve speakers veel beter te doen klinken. Het (dubbele) geheim? BluOS én Dirac
lees verder>>

Achtergrond: onder de motorkap bij Formation van Bowers & Wilkins

Gepubliceerd op 22 juni 2019
Auteur: Jamie Biesemans
Bowers & Wilkins FormationBowers & Wilkins heeft in het voorjaar Formation gelanceerd, een hele reeks producten die de nieuwste technologieën inzetten om muziek draadloos door het huis te sturen. Multiroom dus, maar dan wel met echte hifi-kwaliteiten. In dit artikel zoomen we in op een onderbelicht aspect van Formation: de netwerktechnologie.
lees verder>>

Fabrieksbezoek Focal en Focal Kanta: design ontmoet geluid

Gepubliceerd op 16 juni 2019
Auteur: Jamie Biesemans
Focal fabrieksbezoek 2019Met de Kanta-speakers heeft Focal iets heel bijzonders gedaan. In tegenstelling tot de meerderheid van luidsprekers op de markt zijn de Kanta’s vanaf de meet ontworpen om goed te klinken én te passen in een trendy interieur. Meerdere kleuropties en een verfijnde voet geïnspireerd door de Eames-meubels spelen een sleutelrol. Verrast dit ons? Niet bepaald, want Focal is al veertig jaar lang een merk dat heel gedreven met design omspringt.
lees verder>>

Review: Sennheiser Ambeo soundbar - bijna even goed als aparte surround

Gepubliceerd op 15 juni 2019
Auteur: Jamie Biesemans
Sennheiser Ambeo CES 2019Soundbars beloven dikwijls surround weer te geven, maar weinigen benaderen echt de prestaties van aparte surroundspeakers. Het is een harde noot om te kraken, maar Sennheiser denkt dat hun Ambeo Soundbar er eindelijk in slaagt om de heilige graal van surround uit één apparaat te bekomen. Maar er hangt wel een prijs aan vast.
lees verder>>

Interview: Tom DeVesto - Como Audio

Gepubliceerd op 13 juni 2019
Auteur: Jamie Biesemans
Interview Tom DeVesto - Como Audio - HEM 2019Op High End München 2019 afgelopen maand gingen we ook even langs bij Como Audio om bij te praten met Tom DeVesto. De afgelopen veertig jaar timmerde hij gepassioneerd aan de weg, met zeer eigen concepten en merken zoals Tivoli en nu Como Audio. Vernieuwing, dat schuwt DeVesto nooit.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE