Artikelen van Jan de JeuReview: Grimm Audio LS1a

Gepubliceerd op 4 september 2018
Auteur: Jan de Jeu
Review Grimm Audio Ls1aDat Eelco Grimm en Guido Tent van Grimm Audio bepaald niet stil zitten blijkt eens temeer tijdens de High End 2018 in München waar het Nederlandse bedrijf hun eerste muziekspeler, de Grimm Audio MU1 presenteert. Dit gebeurt slechts acht maanden na de VIP introductie van hun meest recente actieve luidsprekersysteem, de Grimm Audio LS1a.
lees verder>>

Review: Harbeth P3ESR 40th Anniversary LE

Gepubliceerd op 29 augustus 2018
Auteur: Jan de Jeu
Review Harbeth P3ESR 40th Anniversary LEOnlangs beluisterde ik bij een vriend thuis enkele kleine stand mounted luidsprekers waaronder een oud model Mission, een al wat ouder model Spendor en een recente Falcon LS 3/5a. De Mission telde voor mijn gevoel in dit gezelschap klankmatig eigenlijk niet mee, de Spendor ervaarde ik als onthullend maar kaal terwijl de Falcon mooi maar een tikkeltje te rijk was. De gedachte die zich aan het eind van de avond aan mij opdrong was: wat jammer dat de Harbeth P3ESR niet bij dit vergelijk aanwezig was.
lees verder>>

Review: Marantz ND8006 netwerk cd-speler

Gepubliceerd op 15 augustus 2018
Auteur: Jan de Jeu
Review Marantz ND8006Eén van mijn eerste cd-spelers was een Marantz, mijn eerste sacd-speler was eveneens een Marantz. En dat was niet voor niets zo. De naam Marantz stond voor mij jarenlang voor een enigszins warme, muzikale sound waar ik als muziekliefhebber enorm van kon genieten. Logisch dus dat ik erg benieuwd ben of de klank van deze Network CD Player mij na al die jaren in dezelfde mate kan bekoren.
lees verder>>

Review: Monitor Audio Silver 200

Gepubliceerd op 27 juni 2018
Auteur: Jan de Jeu
Review Monitor Audio Silver 200De Silver Series van het Britse Monitor Audio is ingebed tussen de Bronze Series en de Gold Series en is gericht op zowel de stereo- als de surround liefhebber. Inmiddels is deze Silver Series toe aan de zesde generatie (6G) en bestaat hij uit acht luidsprekers en een subwoofer.
lees verder>>

Review: Bel Canto Black EX Integrated

Gepubliceerd op 9 mei 2018
Auteur: Jan de Jeu
Review Bel Canto Black ExLange tijd associeerde ik het Amerikaanse bedrijf Bel Canto Design met de karakteristieke vormgeving van componenten uit hun e.One series. Tot ik op de iEar'-show van 2017 bij importeur Dimex tegen een apparaat aanliep dat hier qua vormgeving zeer sterk van af week. Het bleek een geïntegreerde versterker te zijn uit de nieuwe Black EX lijn van het in Minneapolis gevestigde merk. De klank sprak me dermate aan dat ik ter plekke om een review exemplaar vroeg. The rest, as they say, is history.
lees verder>>

Review: Rega Planar 6, Rega Ania & Rega Fono MC

Gepubliceerd op 4 april 2018
Auteur: Jan de Jeu
Review REGA Planar 6De Rega modellen 2 en 3 hebben in hun diverse versies in de loop der jaren steeds opnieuw mijn enthousiasme kunnen wekken. Ook wanneer zij afgezet worden tegen de qua prijs vergelijkbare modellen van de concurrentie blijven zij moeiteloos overeind. Maar het Britse Rega heeft ook draaitafels in hogere prijssegmenten en het wordt hoog tijd dat ik bij het uitzoeken van een recensie-exemplaar eens een stap omhoog ga.
lees verder>>

Review: Musical Fidelity Nu-Vista 600

Gepubliceerd op 25 december 2017
Auteur: Jan de Jeu
Review Musical Fidelity Nu-Vista 600De Musical Fidelity Nu-Vista 600 is het kleinere broertje van de bekroonde Nu Vista 800. Of ja, klein. De kolossale versterker geeft je nog altijd meer dan 200 Watt per kanaal met onvoorwaardelijke stabiliteit en een ongelooflijke belastbaarheid. Jan de Jeu ging er uitgebreid mee aan de slag.
lees verder>>

Review: Bergmann Magne

Gepubliceerd op 22 november 2017
Auteur: Jan de Jeu
Bergmann Magne reviewDeens design herken ik direct. De doordachte minimalistische eenvoud, het strakke lijnenspel, het kleurgebruik… Op mij persoonlijk werkt het als een sterke magneet en alleen daarom al nam ik me in het verleden voor om ooit een Bergmann Audio draaitafel in mijn luisterruimte te beluisteren. Het heeft enkele jaren geduurd, maar nu is het dan eindelijk zo ver.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE