Artikelen van Jan de JeuReview: Monitor Audio Silver 200

Gepubliceerd op 27 juni 2018
Auteur: Jan de Jeu
Review Monitor Audio Silver 200De Silver Series van het Britse Monitor Audio is ingebed tussen de Bronze Series en de Gold Series en is gericht op zowel de stereo- als de surround liefhebber. Inmiddels is deze Silver Series toe aan de zesde generatie (6G) en bestaat hij uit acht luidsprekers en een subwoofer.
lees verder>>

Review: Bel Canto Black EX Integrated

Gepubliceerd op 9 mei 2018
Auteur: Jan de Jeu
Review Bel Canto Black ExLange tijd associeerde ik het Amerikaanse bedrijf Bel Canto Design met de karakteristieke vormgeving van componenten uit hun e.One series. Tot ik op de iEar'-show van 2017 bij importeur Dimex tegen een apparaat aanliep dat hier qua vormgeving zeer sterk van af week. Het bleek een ge´ntegreerde versterker te zijn uit de nieuwe Black EX lijn van het in Minneapolis gevestigde merk. De klank sprak me dermate aan dat ik ter plekke om een review exemplaar vroeg. The rest, as they say, is history.
lees verder>>

Review: Rega Planar 6, Rega Ania & Rega Fono MC

Gepubliceerd op 4 april 2018
Auteur: Jan de Jeu
Review REGA Planar 6De Rega modellen 2 en 3 hebben in hun diverse versies in de loop der jaren steeds opnieuw mijn enthousiasme kunnen wekken. Ook wanneer zij afgezet worden tegen de qua prijs vergelijkbare modellen van de concurrentie blijven zij moeiteloos overeind. Maar het Britse Rega heeft ook draaitafels in hogere prijssegmenten en het wordt hoog tijd dat ik bij het uitzoeken van een recensie-exemplaar eens een stap omhoog ga.
lees verder>>

Review: Musical Fidelity Nu-Vista 600

Gepubliceerd op 25 december 2017
Auteur: Jan de Jeu
Review Musical Fidelity Nu-Vista 600De Musical Fidelity Nu-Vista 600 is het kleinere broertje van de bekroonde Nu Vista 800. Of ja, klein. De kolossale versterker geeft je nog altijd meer dan 200 Watt per kanaal met onvoorwaardelijke stabiliteit en een ongelooflijke belastbaarheid. Jan de Jeu ging er uitgebreid mee aan de slag.
lees verder>>

Review: Bergmann Magne

Gepubliceerd op 22 november 2017
Auteur: Jan de Jeu
Bergmann Magne reviewDeens design herken ik direct. De doordachte minimalistische eenvoud, het strakke lijnenspel, het kleurgebruiků Op mij persoonlijk werkt het als een sterke magneet en alleen daarom al nam ik me in het verleden voor om ooit een Bergmann Audio draaitafel in mijn luisterruimte te beluisteren. Het heeft enkele jaren geduurd, maar nu is het dan eindelijk zo ver.
lees verder>>

Review: Melco N1AH40

Gepubliceerd op 28 juni 2017
Auteur: Jan de Jeu
melco-n1ah40-foto-1.jpgMelco staat voor Maki Engineering Laboratory Company en is een Japans bedrijf dat in 1975 opgericht is door Makoto Maki - zelf een enthousiast audiofiel - met als doel het ontwerpen en produceren van audio componenten. Er werden enkele draaitafels en voorversterkers op de markt gebracht waaronder het massaloopwerk Melco 3560 met vrijstaande motor.
lees verder>>

Review: Sonore Audio Universal Loudspeaker Harmonizer

Gepubliceerd op 31 mei 2017
Auteur: Jan de Jeu
sonore-audio-foto-1.jpgJarenlang was de naam Sonore onlosmakelijk verbonden met de twee oprichters; Arnold Blom en Cock van der Weiden. Nu Arnold Blom zich teruggetrokken heeft uit de audiowereld, heeft Cock besloten om met zijn eigen producten door te gaan onder de vlag van Sonore Audio.
lees verder>>

Review: Pink Faun Streamer 3.4 & DAC 3.32

Gepubliceerd op 7 december 2016
Auteur: Jan de Jeu
Pink FaunBij het woord Faun denk ik aan een mythologisch figuur; half mens, half geit. Daarentegen denk ik bij Pink Faun niet aan de roze variant van dit wezen, maar aan een Nederlandse fabrikant van hoogwaardige audioapparatuur met een uitzonderlijk goede aftersales service.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE