Artikelen van Jan de JeuReview: Rega Planar 6, Rega Ania & Rega Fono MC

Gepubliceerd op 4 april 2018
Auteur: Jan de Jeu
Review REGA Planar 6De Rega modellen 2 en 3 hebben in hun diverse versies in de loop der jaren steeds opnieuw mijn enthousiasme kunnen wekken. Ook wanneer zij afgezet worden tegen de qua prijs vergelijkbare modellen van de concurrentie blijven zij moeiteloos overeind. Maar het Britse Rega heeft ook draaitafels in hogere prijssegmenten en het wordt hoog tijd dat ik bij het uitzoeken van een recensie-exemplaar eens een stap omhoog ga.
lees verder>>

Review: Musical Fidelity Nu-Vista 600

Gepubliceerd op 25 december 2017
Auteur: Jan de Jeu
Review Musical Fidelity Nu-Vista 600De Musical Fidelity Nu-Vista 600 is het kleinere broertje van de bekroonde Nu Vista 800. Of ja, klein. De kolossale versterker geeft je nog altijd meer dan 200 Watt per kanaal met onvoorwaardelijke stabiliteit en een ongelooflijke belastbaarheid. Jan de Jeu ging er uitgebreid mee aan de slag.
lees verder>>

Review: Bergmann Magne

Gepubliceerd op 22 november 2017
Auteur: Jan de Jeu
Bergmann Magne reviewDeens design herken ik direct. De doordachte minimalistische eenvoud, het strakke lijnenspel, het kleurgebruik… Op mij persoonlijk werkt het als een sterke magneet en alleen daarom al nam ik me in het verleden voor om ooit een Bergmann Audio draaitafel in mijn luisterruimte te beluisteren. Het heeft enkele jaren geduurd, maar nu is het dan eindelijk zo ver.
lees verder>>

Review: Melco N1AH40

Gepubliceerd op 28 juni 2017
Auteur: Jan de Jeu
melco-n1ah40-foto-1.jpgMelco staat voor Maki Engineering Laboratory Company en is een Japans bedrijf dat in 1975 opgericht is door Makoto Maki - zelf een enthousiast audiofiel - met als doel het ontwerpen en produceren van audio componenten. Er werden enkele draaitafels en voorversterkers op de markt gebracht waaronder het massaloopwerk Melco 3560 met vrijstaande motor.
lees verder>>

Review: Sonore Audio Universal Loudspeaker Harmonizer

Gepubliceerd op 31 mei 2017
Auteur: Jan de Jeu
sonore-audio-foto-1.jpgJarenlang was de naam Sonore onlosmakelijk verbonden met de twee oprichters; Arnold Blom en Cock van der Weiden. Nu Arnold Blom zich teruggetrokken heeft uit de audiowereld, heeft Cock besloten om met zijn eigen producten door te gaan onder de vlag van Sonore Audio.
lees verder>>

Review: Pink Faun Streamer 3.4 & DAC 3.32

Gepubliceerd op 7 december 2016
Auteur: Jan de Jeu
Pink FaunBij het woord Faun denk ik aan een mythologisch figuur; half mens, half geit. Daarentegen denk ik bij Pink Faun niet aan de roze variant van dit wezen, maar aan een Nederlandse fabrikant van hoogwaardige audioapparatuur met een uitzonderlijk goede aftersales service.
lees verder>>

Review: Rega Planar 2

Gepubliceerd op 19 oktober 2016
Auteur: Jan de Jeu
Rega Planar 2Rega heeft al jarenlang naast draaitafels ook toonarmen, elementen en meerdere andere audio-componenten in het productenaanbod. Toch blijft dit door en door Britse merk, dat ook heden ten dage nog al haar producten ontwerpt en bouwt in het Engelse Essex, voor mij en voor velen met mij, eerst en vooral een analoog specialist. Met de introductie van drie nieuwe draaitafels binnen een tijdsbestek van slechts enkele maanden wordt dat nog eens extra onderstreept.
lees verder>>

Review: NAD C546BEE & NAD C546BEE SE

Gepubliceerd op 25 september 2016
Auteur: Jan de Jeu
NADIn een tijd waarin de goegemeente zich massaal op streaming audio stort, is een test van een cd-speler op het eerste gezicht wellicht niet zo voor de hand liggend als hij pakweg tien jaar geleden geweest zou zijn. Laat staan een test waarin twee cd-spelers centraal staan. Maar wanneer u zich realiseert dat dit medium inmiddels volledig doorontwikkeld is en zich klankmatig nog uitstekend weet te weren, dan zult u begrijpen dat ik het juist nu interessant vind om een betaalbare eigentijdse cd-speler in mijn luisterruimte te verwelkomen.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE