Artikelen van Martijn ChelFWD Show Awards CES 2019: dit zijn de winnaars

Gepubliceerd op 11 januari 2019
Auteur: Martijn Chel
FWD Show Awards CES 2019CES 2019, de grootste show op het gebied van consumentenelektronica, zit er alweer bijna op. Wij waren dit jaar weer van de partij in Las Vegas en hebben een groot aantal mooie en interessante producten voorbij zien komen. De beste producten uit elke productcategorie onderscheiden we met een award.
lees verder>>

Achtergrond: Van spraakbediening naar praten met je apparatuur

Gepubliceerd op 29 december 2018
Auteur: Martijn Chel
Trends in SpraakbedieningWe schrijven in het FWD netwerk behalve over A/V-apparatuur over steeds meer producten, waaronder ook mobile, smarthome en wearables. Al deze categorieën komen echter steeds dichterbij elkaar te liggen en overlappen elkaar zelfs al deels. Met name op het gebied van bediening zien we één belangrijke trend vaak voorbij komen; spraakbediening.
lees verder>>

Review: KEF LSX draadloos alles-in-een systeem

Gepubliceerd op 25 november 2018
Auteur: Martijn Chel
KEF LSX ReviewSteeds meer audiofabrikanten richten zich op actieve speakers, modellen met een eigen versterker en vaak ook eigen streamingmogelijkheden. KEF is één van deze fabrikanten en heeft onlangs de KEF LSX gepresenteerd. Dit actieve stereopaar wordt omschreven als een echt alles-in-één-systeem met een premium audioweergave en eenvoud in het gebruik.
lees verder>>

Pirelli F1-wiel is stiekem bluetoothspeaker

Gepubliceerd op 28 juli 2018
Auteur: Martijn Chel
Pirelli BluetoothpeakerAls het op bluetooth-speakers aankomt dan kun je het zo gek niet bedenken of het is er. Fabrikanten doen er alles aan om hun speakers te laten opvallen, zo blijkt ook uit de lancering van dit model door Pirelli.
lees verder>>

Nieuwe generatie Amazon Echo Dot slimme speaker

Gepubliceerd op 27 juli 2018
Auteur: Martijn Chel
Amazon Echo DotAmazon heeft inmiddels een complete line-up aan slimme Echo-speakers maar het bedrijf lijkt op korte termijn een nieuwe generatie van in ieder geval de Echo Dot te lanceren. Daarnaast heeft Amazon een nieuwe functie aan Amazon Music toegevoegd, genaamd Alexa Cast.
lees verder>>

Op bezoek bij Bowers & Wilkins - waar de audiobeleving centraal staat

Gepubliceerd op 24 januari 2018
Auteur: Martijn Chel
Fabrieksbezoek Bowers & WilkinsWie aan Bowers & Wilkins denkt, denkt waarschijnlijk aan een levendige historie, een echt Brits merk en stijlvolle luidsprekers die voor een indrukwekkende audiobeleving staan. Nu is dat allemaal waar, maar er zit meer achter dit Britse merk en FWD mocht een kijkje in de fabriek nemen om dit te ervaren.
lees verder>>

Review: Yamaha WXAD-10 mediastreamer met MusicCast

Gepubliceerd op 16 juli 2017
Auteur: Martijn Chel
yamaha-wxad-10-foto-1.jpgYamaha heeft met MusicCast een zelf ontwikkeld en geavanceerd multiroomsysteem met tal van mogelijkheden. Echter, een adapter waarmee je ook je bestaande installatie voorziet van deze mogelijkheden ontbrak nog. Met de WXAD-10, die we in deze review uitgebreid bekijken, komt hier verandering in.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE