Artikelen van Wesley AkkermanNetflix lanceert audio in hoge kwaliteit voor televisiekijkers

Gepubliceerd op 2 mei 2019
Auteur: Wesley Akkerman
NetflixNetflix heeft bekendgemaakt dat televisiekijkers kunnen rekenen op een hogere audiokwaliteit wanneer dat mogelijk is. In de praktijk betekent dit dat er een hogere audiobitrate is voor Dolby Atmos en 5.1 surround sound.
lees verder>>

'Sonos overweegt ondersteuning voor Dolby Atmos en goedkopere sub'

Gepubliceerd op 10 januari 2019
Auteur: Wesley Akkerman
Sonos CES 2019Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan lijkt het erop dat Sonos overweegt Dolby Atmos-ondersteuning uit te brengen. Daarnaast lijkt het erop dat de speakerfabrikant een goedkopere subwoofer wil uitbrengen. Het bedrijf heeft hier onlangs een vragenlijst over naar gebruikers gestuurd.
lees verder>>

Sony presenteert Glass Sound-speaker met hi-res audio tijdens CES

Gepubliceerd op 8 januari 2019
Auteur: Wesley Akkerman
Sony hi-res glass speakerSony heeft tijdens CES 2019 de nieuwe Glass Sound-speaker gepresenteerd, die is voorzien van hi-res audio en een push-and-play-functie voor Spotify Connect. Dankzij het minimalistische design van het apparaat moet die bij vrijwel elk huishouden passen.
lees verder>>

Spotify laat ook gratis gebruikers advertenties overslaan

Gepubliceerd op 14 augustus 2018
Auteur: Wesley Akkerman
spotifySpotify heeft in een interview aangegeven dat het gratis gebruikers ook advertenties laat overslaan. Dit gebeurt nu alleen nog in een test met gebruikers in Australië. Uiteindelijk moet het voor alle gratis gebruikers mogelijk worden advertenties over te slaan.
lees verder>>

Polk Audio Assist is de eerste slimme luidspreker van het bedrijf

Gepubliceerd op 11 mei 2018
Auteur: Wesley Akkerman
polk-audio-assist.jpgDe Amerikaanse audiofabrikant Polk Audio heeft zijn eerste slimme speaker aangekondigd: de Polk Audio Assist. Deze speaker is voorzien van de Google Assistant, de slimme stemassistent van de zoekmachinegigant. Maar het is niet de eerste speaker van het bedrijf die van Google-diensten gebruikmaakt.
lees verder>>

Spotify Connect werkt niet meer op alle speakers en receivers

Gepubliceerd op 7 februari 2018
Auteur: Wesley Akkerman
spotifyMuziekstreamingdienst Spotify heeft laten weten dat de ingebouwde functie van de dienst niet meer werkt op enkele speakers en receivers, van onder meer Onkyo, Denon, Marantz, Bang & Olufsen en Pioneer.
lees verder>>

Plexamp is de nieuwe mediaspeler van Plex

Gepubliceerd op 19 december 2017
Auteur: Wesley Akkerman
plex-plexamp.jpgPlex is een populaire programma waarmee je media op allerlei apparaten kunt afspelen binnen hetzelfde wifi-netwerk. Nu heeft het bedrijf zijn eigen mediaspeler aangekondigd: Plexamp. Ook dit programma maakt stevig gebruik van de cloud.
lees verder>>

Meridian Audio en LG werken samen aan nieuwe producten

Gepubliceerd op 19 december 2017
Auteur: Wesley Akkerman
meridian-audio-logo.jpgMeridian Audio en LG hebben aangekondigd te gaan samenwerken aan producten die helaas nog niet zijn gepresenteerd. Maar in de toekomst kunnen we dus rekenen op nieuwe producten die voortvloeien uit deze samenwerking.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE