Artikelen van fotograaf GastauteurBorgman (Blu-ray)

Gepubliceerd op 18 februari 2014
Auteur: Jan Luijsterburg
BorgmanHet uitgangspunt van Alex van Warmerdam voor zijn nieuwe film was dat het een enge film moest worden. Zijn werk heeft altijd wel een duister aspect, maar nu zou dat centraal komen staan. Het werd een film die het bij pers en jury’s beter deed dan bij het publiek. Vertoond in Cannes, Gouden kalveren gewonnen, Nederlandse inzending voor de Oscars, maar de 'gewone' kijker wist niet wat hij er mee aan moest.
lees verder>>

Jimmy P. (dvd)

Gepubliceerd op 9 februari 2014
Auteur: Jan Luijsterburg
Jimmy P.Psychotherapy of a Plains Indian, luidt de ondertitel van zowel de film als van het boek van psychoanalyticus en cultureel anthropoloog Georges Devereux, getiteld Reality and Dream. Omdat de medici die Jimmy Picard behandelden in een militair ziekenhuis in Kansas geen lichamelijke verklaring konden vinden voor zijn hevige migraineaanvallen wordt een excentrieke specialist ingevlogen.
lees verder>>

Sonny Rollins - The Bridge (LP)

Gepubliceerd op 5 februari 2014
Auteur: Eric de Boer
Sonny RollinsIn 1959 verraste tenorsaxofonist Sonny Rollins vriend en vijand door onverwacht te stoppen met musiceren voor het publiek. De verrassing was in 1961 des te groter, toen de man op het podium terugkeerde. Het eerstvolgende album bracht niet de door vele critici en fans verwachte vernieuwende hard-bop, maar een geperfectioneerde versie van datgene wat de artiest eerder ten gehore bracht. Het album - The Bridge - werd desalniettemin een succes.
lees verder>>

The Pineapple Thief - Tightly Unwound (2LP)

Gepubliceerd op 24 januari 2014
Auteur: Eric de Boer
The Pineapple ThiefIn 2008 was the Pineapple Thief nog niet zo heel erg bekend bij het grote publiek. De band had inmiddels zes studioalbums uitgebracht en kon rekenen op een kleine, maar zeer trouwe achterban. Totdat een bekende artiest uit de progressieve wereld ervoor zorgde dat een groter platenlabel met een betere marketingafdeling interesse kreeg in de band uit Yeovil, Somerset. Tightly Unwound zag het levenslicht onder de vlag van KScope Records. Het bewuste album is nu opnieuw uitgebracht op vinyl.
lees verder>>

Dit weekend Gydotron High End Show

Gepubliceerd op 9 januari 2014
Auteur: Redactie HiFi.nl
Gydotron High End ShowWanneer we de plaatsnaam Malle laten vallen, dan zal de bierliefhebber direct zijn oren spitsen. Want het Belgische plaatsje kwam in 1977 voort uit Oostmalle en Westmalle. En die laatste is de naamgever van het bekende biermerk. Komend weekend is de oude Sint-Martinuspastorij in Malle wederom toneel van de Gydotron High End Show.
lees verder>>

Luzazul - Canvas (cd)

Gepubliceerd op 5 januari 2014
Auteur: Eric de Boer
LuzazulVermeng Flamenco met Fado en Latijns-Amerikaanse invloeden en een warm klinkend resultaat lijkt voor de hand liggend. Luzazul combineerde de stijlen al zo’n zeven jaar geleden en wat begon als een studioproject groeide al snel uit tot een live-act. Dat Nederland ook op het gebied van wereldmuziek terecht op de internationale radar verschijnt, bewijst het gezelschap wederom met hun tweede album Canvas.
lees verder>>

De Stem Gods - Auro-3D, het geluid van de toekomst?

Gepubliceerd op 12 januari 2014
Auteur: Jochem Geerdink
Auro-3DIn het Hifidelity Jaarboek 2012-2013 kon je lezen over ons bezoek aan de Abbey Road Studios in Londen. Een studiocomplex dat geen introductie behoeft, en van zichzelf legendarisch is. Dit keer besteden we aandacht aan de Galaxy Studios in het Belgische Mol. Een studiocomplex dat weliswaar veel minder legendarisch is dan Abbey Road, maar waar met Auro-3D wél een geluidstechniek van legendarische proporties geboren werd.
lees verder>>

Feestelijke heropening Tune Inn

Gepubliceerd op 22 september 2013
Auteur: Redactie HiFi.nl
Tune InnNa een korte stop, heeft Tune Inn in Alkmaar zijn deuren weer geopend. Dat wordt feestelijk gevierd op zaterdag 28 september, al kun je nu al terecht bij de speciaalzaak.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE