Artikelen van fotograaf Redactie HiFi.nlVideo: Bowers & Wilkins Formation line-up premium multiroom-speakers

Gepubliceerd op 22 april 2019
Auteur: Rob Nijman
Bowers & Wilkins FormationBowers & Wilkins heeft vandaag de gloednieuwe Formation line-up met premium multiroom-speakers aangekondigd. De Britten hebben zich namelijk als doel gesteld om True Sound nu ook draadloos mogelijk te maken. Een combinatie van de beste audiokwaliteit en de beste streamingkwaliteit, aldus het merk; de draadloze prestaties evenaren de audioprestaties. Het resultaat? De Bowers & Wilkins Formation-serie, momenteel bestaande uit de Formation Duo, Formation Wedge, Formation Audio, Formation Bar én Formation Bass.
lees verder>>

Hifi-tips voor de donkere avonden: shows bij Praalder

Gepubliceerd op 18 december 2018
Auteur: Redactie Hifi.nl
Arcam bij PraalderDecember is de feestmaand, maar ook de periode van de lange, donkere avonden. Praalder in Den Haag nodigt je op een aantal van die avonden uit om gezellig aan te schuiven voor een aantal audiodemo's rond KEF, Arcam en Primare.
lees verder>>

Review: KEF LSX draadloos alles-in-een systeem

Gepubliceerd op 25 november 2018
Auteur: Martijn Chel
KEF LSX ReviewSteeds meer audiofabrikanten richten zich op actieve speakers, modellen met een eigen versterker en vaak ook eigen streamingmogelijkheden. KEF is één van deze fabrikanten en heeft onlangs de KEF LSX gepresenteerd. Dit actieve stereopaar wordt omschreven als een echt alles-in-één-systeem met een premium audioweergave en eenvoud in het gebruik.
lees verder>>

Verslag: Audio Show iEar' 2018 - UPDATE: video

Gepubliceerd op 23 november 2018
Auteur: Jamie Biesemans
FWD Showawards iEar' 2018De Audio Show iEar’ in Tilburg, georganiseerd door de gelijknamige winkels (meervoud tegenwoordig!), is uitgegroeid tot de grootste beurs voor audio en video in de Benelux. Ook dit jaar was het een levendige bedoening, met meer dan 5.000 bezoekers die in het Willem II-stadion kwamen kijken en luisteren naar het nieuws op vlak van het betere beeld en geluid. Daarbij waren ook een aantal primeurs.
lees verder>>

Het licht uit in alle HiFi Klubben winkels (op 14 november)

Gepubliceerd op 12 november 2018
Auteur: Redactie Hifi.nl
Hi-Fi Klubben UtrechtNee, het is geen faillissement, of een onderdeel van Earth Hour. Alle 104 winkels van HiFi Klubben doven op 14 november aanstaande het licht als onderdeel van hun Listen in the Dark-campagne. Luistersessies in het donker, deels om beter van de muziek te kunnen genieten, en deels als kritiek op het feit dat we het tegenwoordig te druk hebben om nog echt naar elkaar te luisteren.
lees verder>>

Thorens TD148A draaitafel verschijnt rond kerst

Gepubliceerd op 23 oktober 2018
Auteur: Rob Nijman
2018-05-14 Thorens-TD148-A-02 (750x450)Draaitafelspecialist Thorens heeft afgelopen voorjaar in München een prototype van de TD148A volautomatische platenspeler gepresenteerd. Importeur Viertron meldt vandaag dat de vinylmachine over twee maanden beschikbaar is uit productie.
lees verder>>

In memoriam Charles Aznavour

Gepubliceerd op 1 oktober 2018
Auteur: Sinan Kökbugur
2018-10-01 CharlesAznavour (ANP-56416931) (750x450De Franse chansonnier Charles Aznavour is vandaag overleden. Hij was 94 jaar oud. Aznavour’s zaakwaarnemer heeft zijn overlijden gemeld aan het Franse persbureau AFP. De zanger overleed in zijn woning in de Zuid-Franse regio Les Alpilles.
lees verder>>

Grimm Audio toont MU1 muziekspeler op XFI 2018

Gepubliceerd op 5 september 2018
Auteur: Rob Nijman
Grimm Audio High End München 2018Demoruimte 31 van Grimm Audio op de XFI is ieder jaar drukbezocht. Daar zal tijdens de komende editie op 22 en 23 september ook weer genoeg aanleiding toe zijn, want het bedrijf geeft een preview van hun MU1 muziekspeler MU1 die in München voor het eerst gepresenteerd werd.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE