Artikelen van fotograaf Werner EroDaudio - livemuziek als referentie

Gepubliceerd op 12 juli 2018
Auteur: Ruud Jonker
0.jpgEen jarenlange zoektocht, een reis langs vele audiosystemen en luidsprekers. Het doel is duidelijk. Live geluid in de huiskamer. Zo realistisch en natuurlijk als maar mogelijk is. Het is een zoektocht naar de holy grail. Waar je het uiteindelijk voor doet. De vervolmaking van high-end audio. Vele ontwerpers hebben de afgelopen decennia een poging gewaagd. Systemen die soms wel en soms niet in de buurt kwamen. Maar, kan het misschien nog beter? Daudio bestaat zes jaar en is een van de weinige fabrikanten in de wereld die dipoolluidsprekers maakt. Dat maakt nieuwsgierig. Wordt dit de ultieme confrontatie met realistische weergave?
lees verder>>

GP Acoustics event: geheime noviteiten KEF en Hegel

Gepubliceerd op 9 juli 2018
Auteur: Werner Ero
KEF en Hegel dealerdag 2018De naam GP Acoustics zal wellicht weinigen wat zeggen, maar dat is met de door hen gevoerde merken KEF en Hegel natuurlijk een heel ander verhaal. Het Engelse KEF volgt met zijn vooruitstrevende luidsprekerontwerpen al tientallen jaren een stabiel evaluerende koers. Iedere nieuwe generatie is substantieel beter dan zijn voorgangers, met de nog immer baanbrekende Blade modellen en LS50 monitor als trotse vaandeldragers. Bij het Noorse Hegel gaat het er bij hun elektronicaontwerpen ogenschijnlijk wat rustiger aan toe. Maar vergis u niet!
lees verder>>

Review: Russell K 50 monitorspeakers

Gepubliceerd op 20 juni 2018
Auteur: Werner Ero
Review Russell K 50"Dankzij de verhoudingen en compacte afmetingen in samenspel met een 2-weg configuratie, roept de Russell K. Red 50 monitor vanaf het allereerste moment herinneringen op aan de bekende Rogers LS3/5A BBC-monitor uit de zeventiger jaren." Een recensie uit Music Emotion, december 2017.
lees verder>>

Fabrieksbezoek dCS - al 30 jaar digitale trendsetter

Gepubliceerd op 30 mei 2018
Auteur: Werner Ero
Fabrieksbezoek dCSHoewel je ieder willekeurig merk vanuit verschillende invalshoeken kunt bekijken, bezitten de producten van het Britse Data Conversion Systems (dCS) voor eigenlijk iedereen een aura van kostbare en onvolprezen perfectie. Gelegen nabij studentenstad Cambridge is deze trendsettende audiofabrikant inmiddels alweer 30 jaar een ware meester in het vervaardigen van bijzonder kostbare, maar vooral compromisloze innovatieve digitale audiobronnen.
lees verder>>

Hi-Visit Poulissen Audio Video Center - premium belevenis

Gepubliceerd op 8 februari 2018
Auteur: Werner Ero
Hi-Visit Poulissen 2017 Hi-Visits zijn al sinds de begindagen in 1999 een vaste waarde op HiFi.nl en een uitgelezen manier om bijzondere speciaalzaken in de Benelux voor het voetlicht te krijgen. Vandaar dat een selectie ervan ook steevast onderdeel is van het FWD Jaarboek. De recentste Hi-Visit bij Poulissen Audio Video Center in Roermond is dan ook onderdeel van dat dikke jaaroverzicht, en nu ook online te lezen.
lees verder>>

Review: North Star Design Magnifico en Supremo

Gepubliceerd op 26 januari 2018
Auteur: Werner Ero
North Star Design Magnifico en SupremoDe komst van het gloednieuwe high-end North Star Design Magnifico cd-transport laat een audiodroom in vervulling gaan. Waarom? Omdat ik al sinds 2006 zijn voorganger 192 Mk 2 met de bijbehorende Extremo DAC nog steeds tot volle tevredenheid in gebruik heb en daardoor werkelijk ontzettend benieuwd ben of ontwerper Giuseppe Rampino en zijn team er (uit)eindelijk in geslaagd zijn om deze combo te overtreffen.
lees verder>>

Fabrieksbezoek Neat Acoustics - Thinking inside the box

Gepubliceerd op 24 november 2017
Auteur: Werner Ero
Neat fabrieksbezoek 2017Samen met Latham Audio verkoopleider Rowan Dernee bezocht ik onlangs het Engelse Neat Acoustics in het pittoreske Barnard Castle en viel ik van de ene verbazing in de andere.
lees verder>>

Review: Xanadu HRS80-luidsprekers

Gepubliceerd op 13 september 2017
Auteur: Werner Ero
xanadu-music-emotion.jpgIn een tijdspanne waarin de gemiddelde Nederlander alleen nog maar enthousiast lijkt te worden van ‘toverwoorden’ als streaming, multiroom, compact, bedieningsgemak en 'maximaal geďntegreerd', is het goed te weten dat er ook nog de heerlijke ongecompliceerde rust bestaat die vooral de ervaren Nederlandse audiomerken nog kunnen bieden.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE