Artikelen met de tag AirPlay



Recensie: Technics C700-set

Gepubliceerd op 29 mei 2015
Auteur: Redactie HiFi.nl
Technics C700Met veel tamtam werd op IFA in september 2014 de terugkeer van Technics aangekondigd. Dit keer geen draaitafels, maar volledig digitale muziek. FWD magazine testte de serie.
lees verder>>

Review: NAD D7050

Gepubliceerd op 1 mei 2015
Auteur: René Smit
NAD 7050Wanneer de hoofdredacteur mij benadert met de vraag of ik zin heb om de laaste loot aan de stam van NAD producten - te weten de D7050 - aan de tand te voelen, zeg ik direct ja. De D7050 versterker is namelijk een product waar ik weinig ervaring mee heb maar één die steeds belangrijker wordt voor een grote groep, vooral nieuwe, luisteraars. Naast de D7050 levert de importeur ook een Bluesound Node en een set Dali Zensor boekenplankluidsprekers mee. Alles bij elkaar staat er een set met een totaalprijs van 1750, - euro exclusief bekabeling, waarmee je alle kanten op kunt. Alleszins betaalbaar en qua fysiek bijna in elke ruimte te plaatsen.
lees verder>>

Review Marantz PM8005, SA8005 en NA8005

Gepubliceerd op 3 januari 2015
Auteur: Jamie Biesemans
Marantz PM8500 SA8500 NA8500Met de lancering van de NA8005 is Marantz rond met de introductie van de 8005-familie. Tijd om de PM8005-versterker, SA8005-schijfspeler en NA8005-netwerkspeler samen onder de loep te nemen. Is dit een kant-en-klare antwoord voor mensen die in één keer hun hifi-keten willen vernieuwen?
lees verder>>

Naim Audio Mu-so: Draadloos Muzieksysteem

Gepubliceerd op 26 december 2014
Auteur: René van Es
Naim_Muso_B.jpgMet de komst van de platte tv is het fenomeen soundbar ontstaan, puur om de geluidkwaliteit te verhogen en de verstaanbaarheid te vergroten, want het blijkt onmogelijk om fatsoenlijk geluid uit een platte tv te halen. Diezelfde soundbar mist in heel veel gevallen de kwaliteit om muziek op een acceptabele manier af te spelen en komt nauwelijks verder dan diverse Bluetooth luidsprekers. Toch wordt de soundbar omarmd, vooral in ruimtes waar design boven muziekweergave gaat, of waar geen plaats is om losse luidsprekers neer te zetten. In een poging om twee werelden te combineren, die van goede geluidkwaliteit en praktisch gebruik, zien we producten verschijnen van Focal, Dali en de onderhanden fabrikant Naim Audio. Merken die veel meer gericht zijn op uitstekende muziekweergave dan het gros van de uit plastic gemaakte massaproducten, welke voorzien zijn van spotgoedkope units om toch vooral de prijs te kunnen drukken in schreeuwende advertenties. Als tegenhanger komt Naim met het Mu-so draadloos muzieksysteem, dat de naam soundbar niet eens wil dragen vanwege de vorm, daarbij in kwaliteit en tevens in styling de massa ver vooruit is.
lees verder>>

Draadloos audio transporteren - hoedoejedatdan?

Gepubliceerd op 6 juli 2014
Auteur: Marnix Bosman
Stream HifidelityDraadloos data transporteren wordt steeds gewoner. Ook het transport van digitale audio kan tegenwoordig heel makkelijk zonder een kabel. Welke mogelijkheden zijn er en is het eigenlijk altijd wel zo slim?
lees verder>>

Recensie: Monitor Audio Airstream A100

Gepubliceerd op 4 juli 2014
Auteur: Jamie Biesemans
Monitor Audio A100 AirstreamAlle versterkers zijn grote bakken, wellicht in het zwart of – als je veel geluk hebt – in het zilver. Monitor Audio bewijst met de A100 Airstream dat een designverpakking niet in de weg staat van een aardig geluid.
lees verder>>

Marantz Consolette - Premium Wireless Music System

Gepubliceerd op 21 maart 2013
Auteur: Max Delissen
Marantz ConsoletteDockingstations met ingebouwde luidsprekers en streaming-functionaliteit zijn er tegenwoordig genoeg. Wat vormgeving betreft is er echt voor elk wat wils, maar wie voor de hoogste geluidskwaliteit gaat moet vaak wat langer zoeken. Marantz heeft lang gewacht met het op de markt brengen van zo'n systeem, maar wil nu met de Consolette aantonen dat er ook in de wereld van de speakerdocks een High-End klasse bestaat. Het gaat bij de Consolette dan ook niet alleen om de hoogste geluidskwaliteit, maar ook om eersteklas bouwkwaliteit, design en functionaliteit. Ze noemen het daarom geen speakerdock, maar een Wireless Music System.
lees verder>>

Test KEF X300A high-end desktop-audio

Gepubliceerd op 15 februari 2013
Auteur: Max Delissen
KEF Q300AEen half jaar geleden voelde ik een verlangen in me opwellen dat me herinnerde aan mijn eerste kennismaking met de KEF LS50 tijdens de High End 2012 in München. Een bepaald soort hebberigheid die voortkomt uit het opwindende gevoel dat je krijgt als je iets bijzonders meemaakt.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE