Artikelen met de tag Vinyl



Review: Fruupp - Future Legends (LP)

Gepubliceerd op 6 februari 2017
Auteur: Eric de Boer
fruuppLiefhebbers van progressieve rock uit de tijd dat Peter Gabriel nog het gezicht van Genesis was, let op: het debuutalbum van Fruupp is opnieuw door Music on Vinyl geperst. De band, die voor niet-ingewijden nog steeds als vrij obscuur te boek zal staan, bracht hun eerste langspeler uit in 1973 en maakte nadien furore met hun folkloristische progressieve klanken.
lees verder>>

Review: Remton Audio Phono stage 8382

Gepubliceerd op 20 januari 2017
Auteur: Quintijn Bulterman
remtonHet komt niet vaak voor dat ik onder de indruk ben van audioapparatuur en zeker niet als ik de doos (of in dit geval de koffer) in handen krijg. Keurig aan de deur bezorgd. Een enorme flightcase. Ik moet eerlijk bekennen dat ik toen wel kriebels in mijn buik had. Een licht nerveus gevoel. Ik had namelijk geen idee wat mij te wachten stond.
lees verder>>

Review: Kronos Sparta

Gepubliceerd op 11 januari 2017
Auteur: Ruud Jonker
Kronos SparteDit is het eerste artikel in een reeks van ongeveer acht stuks, waarin de komende maanden aandacht zal zijn voor vinyl gerelateerde onderwerpen. Denk aan draaitafels, accessoires, phono-versterkers en cartridges. Het doet recht aan de enorme opleving van vinyl die al enkele jaren gaande is. In deze editie staat de Canadese Kronos Sparta draaitafel in de schijnwerpers.
lees verder>>

Greetje Kauffeld – On My Way To The 30th Analog Forum Anniversary (LP)

Gepubliceerd op 9 januari 2017
Auteur: Eric de Boer
greetje kauffeldTer ere van het 25-jarige jubileum van de analoge show in het Duitse Krefeld, werd een speciale LP uitgegeven door STS Digital. Bezoekers van die show - en later ook liefhebbers wereldwijd - konden en kunnen de LP met muziek van Greetje Kauffeld voor een interessante prijs aanschaffen.
lees verder>>

Videoreview: Rega Planar 2

Gepubliceerd op 5 januari 2017
Auteur: Rob Nijman
regaNieuw jaar, nieuwe videoreviews! Ditmaal bekijken we voor het eerst op video een draaitafel: de Rega Planar 2. Is de populariteit van deze speler terecht?
lees verder>>

Review: Cyrus Audio Phono Signature/PSX-R2

Gepubliceerd op 4 januari 2017
Auteur: René van Es
cyrusImporteur Stage Acoustics leverde een Signature phono versterker af met een PSX voeding om langdurig aan de tand te voelen. Producten uit de top range van Cyrus - en dat is in alles terug te zien en te horen.
lees verder>>

Muziekjaar 2016 in boxsets

Gepubliceerd op 26 december 2016
Auteur: Eric de Boer
2016 boxsetsAls muziekliefhebber kan je er bijna niet omheen. Het lijkt namelijk dat er in 2016 wel erg veel muzikale en artistieke talenten het heden voor het eeuwige hebben verruild. Waarna de verkopen van de muziek van zo'n artiest ineens flink toenemen. De één z'n dood...
lees verder>>

Review: Cambridge Audio CP2

Gepubliceerd op 25 december 2016
Auteur: René Smit
cambridge cp2Het door en door Engelse merk Cambridge Audio bestaat al sinds 1968, ruim voor het digitale tijdperk dus. Het is dan ook niet verrassend dat zij twee verschillende phono-voorversterkers in het assortiment hebben. De nieuwe CP1 en CP2 vervangen de types uit de Azur lijn.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE