NIEUWS

Audioclub Belgie start!


Redactie HiFi.nl | 12 februari 2002

Een aantal weken geleden kon u hier op HiFi.nl de oproep lezen van de op te richten Audioclub België. Eea heeft ondertussen geleid tot een eerste bijeenkomst op zaterdag 2 februari a.s. in Belgie.

Na lang…, lang…, héél lang wachten…, is het er uiteindelijk toch van gekomen. De eerste echte Belgische audio(visuele) club is een feit!!! A.V.C.B werd het geesteskind van Maurice Vandenbergh gedoopt. Er kwam leven in de hifibrouwerij toen op zaterdag 2 februari 2002 (2-2-2 voor de "Ollanders" onder ons - red.) respectievelijk 4 “audio”-enthousiasten de weg vonden naar casa Vandenberg in Holsbeek. Urenlang werd er fel, hevig en gepassioneerd gepraat, zelfs gediscussieerd… over audio, home theater, dealers, importeurs, persoonlijk ervaringen… we waren gewoon niet te stoppen! Ook al kwamen we van alle uithoeken van België, hadden we allen diverse persoonlijkheden, jobs, één ding hadden zeker gemeen: een ongebreidelde interesse voor alles wat met muziek (en film) te maken heeft. Gelijkgestemde audiofreaks… samen onder één dak… daar moest een club van komen! En die komt er… wees daar maar van overtuigd! Het heeft lang geduurd, toegegeven. Maar nu het initiatief er is, gaan we ervoor (bedankt Maurice)!

EEN TIPJE VAN DE SLUIER?

Wie zijn nu die 5 “stichtingsleden”? Hoe heten ze? Waar komen ze vandaan? Wat doen ze? Wat hebben ze thuis staan? Welke cd’s lusten ze? Dit lijkt op een “Jambersinterview”, maar is dan net toch iets anders…. Wie zijn de eerste leden?
Maurice Vandenbergh
Op rust gestelde “Calasliefhebber”, die zweert bij acoustic suspention, het gesloten kastprincipe…, stichter en bezieler van de A.V.C.B.
Thomas Van den Bossche
Actief in de journalistiek, home theater staat nr.1 op zijn audio-parade! Hij zit met “De non” opgescheept (lees: Denon).
Nico Arnouts
Informatica is een keyword. Deze jongen verzamelt Nautilussen en zit ook met een “De non”.
Benny Winnen
VRT-regisseur van “De rode loper”. Heeft pas z’n nieuwbouw betrokken en kijkt uit naar een compleet nieuwe set!
Marco Lisi
Leraar, dus betweter? In de klas luisteren de leerlingen naar hem, thuis zwaaien zijn BMW’s de plak! Voorlopig belast met het secretariaat...

Deze vijf stichtingsleden vormen uiteraard ook het bestuur van de club. Permanente bestuursfuncties worden volgende vergadering toegekend.

DE TOEKOMST, GEEN KOFFIEDIK KIJKEN!

Ondanks het feit dat we nog maar één bestuursbijeenkomst achter de rug hebben, werden een groot aantal “te realiseren” doelstellingen voor onze club al vooropgesteld ... een beknopt overzicht:
· Clubdagen op poten zetten
· Ervaringen uitwisselen
· Luisteren naar en bespreken van de sets van clubleden
· Contacten met dealers/importeurs (ook in functie van demo’s)
· Minibeurs organiseren
· Samen activiteiten plannen/organiseren (bv. een hifishow bezoeken)
· Discussieforums organiseren over vooraf vastgelegde onderwerpen
· Muziek beluisteren/films bekijken
· Geluidsdragers en filmtitels uitwisselen
· Website ontwikkelen en onderhouden
· Sprekers uitnodigen/ Presentaties doen (bv. mogelijk onderwerp:akoestiek)
· Besprekingen/Recensies (in eerste instantie via website)
· Importeurs/Producenten bezoeken
· …

AGENDA-AGENDA-AGENDA Werkvergadering (stichtingsleden only): ma 18 feb 2002 ten huize Marco Lisi (vanaf 20u).
Eerste officiële clubdag op ZONDAG 3 MAART 2002!!! Locatie, tijdstip en programma volgen na werkvergadering bestuur...

VRAGENUURTJE

Voor alle info kan u uiteraard terrecht bij Maurice Vandenbergh (oprichter) en Marco Lisi (voorlopig secretariaat). De andere stichingsleden staan u uiteraard ook graag ter woord.

Thanx HiFi.nl for the support!!

Tot binnenkort voor meer info over onze eerste clubdag...

Marco Lisi, AVCB@vt4.net

EDITORS' CHOICE