NIEUWS

Universele AB Ultramode


Redactie HiFi.nl | 08 februari 2002

Veel mensen met een Home Cinema hebben een waar arsenaal aan afstandsbedieningen nodig om alle apparatuur aan te sturen. Er zijn verschillende dure en tijdrovende apparaten op de markt om deze remotes te combineren naar één afstandsbediening, maar sinds de Consumer Electronics Show is er ook een goedkopere variant, de UltraMode.

Via speciale software is het mogelijk de functies van de verschillende afstandsbedieningen in de UltraMote te laden. Daarnaast kun je je eigen look-and-feel aanbrengen op de remote. En dat alles voor ongeveer 20 dollar.

Meer weten

Reactie HiFi.nl bezoeker, Willem Ditters:
Ik heb geen bron, maar ken de software al een tijdje, ik heb zelf een iPaq, en vond persoonlijk de software wel aardig, maar vond tevens dat deze software ietwat beperkt wordt door het feit dat een organizer een iets andere golflengte gebruikt voor zijn infrarood verkeer, waardoor het uiteindelijke bereik wat korter is dan dat van de originele afstandsbediening.

In ieder geval is het een stukje software dat je kunt installeren op je PocketPC organizer, en dat gebruikt maakt van de aanwezige infrarood
poort. Voor het Palm platform is er een vergelijkbaar stukje software, dat OmniRemote heet, maar ook dat programma heeft dezelfde beperking, de infrarood poort van de Palm.

Je kunt voor Ultramote kijken op http://www.ultramote.com/, met name in de FAQ wordt een hoop duidelijk gemaakt.

EDITORS' CHOICE