NIEUWS

Nieuwe Rotel componenten Home Cinema


Redactie HiFi.nl | 12 maart 2002

Het Amerikaanse Rotel komt met drie nieuwe componenten gericht op de home-theater en installatie markt. De RSP-1066 preamp/surround-sound processor biedt decoding en processing tot 7.1-kanaals configuratie via Dolby Digital, DTS ES, ES Discrete, Dolby Pro Logic II en DTS Neo:6. Daarnaast biedt de RSP-1066 een grote variëteit aan mogelijkheden voor surround programma’s voor muziek en films.

Rotel heeft de RSP ontworpen om een high-end meer kanaals geluid weer te kunnen geven via de high-current, multi-regulated en ultra-low-noise power supply en analoge stages die passieve componenten selecteert. Op deze manier is het ook mogelijk HDCD stereo opnames en MP3 CD’s af te spelen. Een ander nieuw model is de RMZ-1040 controller die muziek distribueert van vier zones naar vier volledig onafhankelijke zones. De controller gebruikt CAT-5 bekabeling en een afstandsbediening voor zone en systeem controle.

De RMB-1048 amplifier is de laatste in de lijn nieuwe producten van Rotel. Deze versterker levert 40 Watt in 8 kanalen bij 8 Ohms en 65 Watt bij 4 Ohms. Hij is ontworpen om samen te werken met de RSP-1066 zodat het een 7.1-channel home theater muziek systeeem kan aansturen. De RMZ-1040 kan tot vier stereo zones aan.

Voor meer informatie: website fabrikant en website importeur

EDITORS' CHOICE