NIEUWS

Eerste clubdag AudioVisuele Club Belgie


Redactie HiFi.nl | 27 maart 2002

Marco Lisi stuurde de redactie van HiFi.nl het verslag van de eerste clubdag van AudioVisuele Club Belgie.

Jawel onze eerste clubdag is een feit. Hij ging door op 24 maart 2002 en al degenen die er niet bij waren hadden volledig ongelijk! Maar we hopen jullie natuurlijk allemaal te verwelkomen op onze volgende clubdag waarvan jullie hier kortelings meer zullen lezen.

Wat heeft er zoal plaatsgegrepen op onze eerste clubdag? Wel na een korte toelichting door onze voorzitter Thomas Van den Bossche van wat we met onze club van plan zijn in de toekomst en hoe we dit gaan aanpakken, was het tijd voor een eerste luistersessie. Het gedemonstreerde materiaal was van de hand van Koen Vaessen, een van de weinige Belgische luidsprekerontwerpers.

De demonstratie zelf werd gepresenteerd door Wilfried Lardenoit voor wie hifi en multichannel-sound een echte passie is en die de meeste demonstraties van Vaessen verzorgt. In de eerste sessie kwam de kleine luidspreker van Vaessen, de BOX aan bod. De aanwezigen inclusief ondergetekende stonden versteld van de hoeveelheid laag die deze relatief kleine luidspreker kan produceren. Een veelgestelde vraag die men tijdens presentaties op beurzen in het buitenland kreeg, zo wist Wilfried te vertellen tijdens de presentatie, was waar men de subwoofer had verstopt. Groot was de verbazing van die mensen toen ze vernamen dat er van een subwoofer geen sprake was.

Lees het volledige verslag...

EDITORS' CHOICE