NIEUWS

Lsi luidsprekerlijn van Polkaudio


Redactie HiFi.nl | 02 april 2002


Polk Audio heeft een nieuwe lijn huiskamer luidsprekers, de Lsi. De belangrijkste verandering is de toepassing van een exclusieve ringradiator tweeter, waardoor het klankkarakter verandert. Volgens Polk is het effect een Europeser geluid.

Polypropyleen midwooferconussen met Dynamic Balance techniek en de gepatenteerde ARC (acoustic resonance control) poorttechniek zorgen samen voor een natuurlijke, levensechte middentoonweergave. Een ander kenmerk is de gespiegelde opstelling van de drivers in de linker- en rechterspeaker. Dat geldt niet alleen voor de tweeter (beide tweeters dienen zich aan de 'binnenkant' te bevinden), maar ook voor de woofers van de LSi15, die aan de zijkant gemonteerd zijn en naar 'buiten' moeten stralen.

De LSi serie omvat twee monitorspeakers en een zuilspeaker. De LSi7 monitorspeaker is uitermate geschikt voor kleinere kamers dankzij de uitrusting met een 133mm woofer in een basreflex behuizing en de 25mm ringradiator tweeter. De LSi9 is een monitorspeaker met de karakteristieken van een zuilspeaker. De LSi9 bevat twee 133mm woofers in basreflex kamers plus de 25mm ringradiator tweeter. De LSi15 is een ranke zuilspeaker met een 20cm woofer aan de zijkant, als aanvulling op de twee 133mm woofers en de ringradiator tweeter. Deze speaker is in staat om grote ruimten met een intense dynamiek en gedetailleerde klank te vullen.

Meer weten

EDITORS' CHOICE