NIEUWS

Vitaminic en Napster


Redactie HiFi.nl | 16 mei 2002

Verlies en omzetgroei Vitaminic

Het pan-Europese internetmuziekbedrijf Vitaminic heeft zijn omzet afgelopen kwartaal met 38 procent zien groeien. Winstgevend is het bedrijf voorlopig nog niet.
Een groeiend aantal internet- en telecomproviders maakt gebruik van de muziekdienst, wat over het eerste kwartaal van 2002 leidde tot 1,8 miljoen euro omzet, een toename van 38 procent.
Winst komt ook in het Italiaanse dotcom-woordenboek nog niet voor, het bedrijf verwacht eind dit jaar ebitda break even te draaien. Het aandeel op de Italiaanse beurs daalde een fractie op het nieuws.

Lees verder: Planet Multimedia

Einde Napster nabij

Algemeen directeur Konrad Hilbers en jurist Jonathan Schwartz, stapten op bij Napster, en volgens Wall Street Journal geeft ook oprichter Shawn Fanning er de brui aan. De kans is groot dat Napster bankroet gaat.
Napster berichtte over het vertrek per e-mail, volgens voorlichter Paul Breton zoekt het bedrijf nu naar mogelijkheden om de kosten te verlagen.
Napster is een bedrijf in verval. Niemand wil het kopen, muziekmaatschappijen willen geen rechten verkopen en Bertelsmann zit in zijn maag met deze ooit gedurfde, maar nu mislukte verkoop.

Lees verder: Planet Multimedia

EDITORS' CHOICE