NIEUWS

Denon AVC-A1SR


Redactie HiFi.nl | 17 juni 2002

(Ingezonden persbericht)

De Denon AVC-A1SR is de opvolger van de fameuze AVC-A1SE en heeft nóg meer originele surround formaten en technologie aan boord om zelfs de meest verwende en kritische cinefiel en/of multi-channel audiofiel op zijn of haar wenken te bedienen. En even los van de nieuwe en ongekende mogelijkheden, heeft dit letterlijk grootse apparaat alles in huis om ook als hele Audiofiele stereoversterker z’n mannetje te staan. Een nieuwe en unieke feature is bijvoorbeeld Video-Up Conversion, waarmee het voor het eerst mogelijk is om verschillende videosignalen van diverse beeldbronnen naar 1 signaal om te zetten. De AVC-A1SR kan van een standaard Composite signaal een S-Video of Component (Y/Pb/Pr) signaal maken, of een S-Video signaal omzetten in een hoogwaardig Component (Y/Pb/Pr) signaal! Als u wilt kan de AVC-A1SR dit volledig automatisch voor u doen. Nieuw is ook de 8 kanaals externe analoge ingang die voorzien is van superieure A/D converters. Mocht het u ontgaan zijn, de SR in het typenummer staat voor Surround Reference…

De Stand van Zaken op dit moment: THX-Ultra 2 Certificatie (THX Cinema / THX Ultra2 Cinema / THX MusicMode), THX 6.1 DTS Discrete post processing, DTS 96kHz / 24bits ondersteuning van DVD-Video, THX Surround EX, DTS-Neo:6 Movies, Neo:6 Music, Dolby Digital 5.1, Dolby Digital - EX, DTS 5.1, DTS-ES 6.1 Matrix, DTS-ES 6.1 Discrete, Dolby Pro-Logic II, Dolby Headphone, ingebouwde via Denon-Link digitaal aanstuurbare Hi-End DVD-Audiophile decoders (uitsluitend DVD-A1), 7 ingebouwde versterkers van 170 Watt per kanaal (8 Ohm/RMS), instelbare subwoofer cross-over filters, 24 bits Alpha Lineair PCM Processor, 4 stuks 24-bit / 192 kHz Digital Interface receivers zorgen voor een verbeterde signaal/ruisverhouding en verhoogd dynamisch bereik van maar liefst 10 dB! Enorm hoge resolutie van het audiosignaal dankzij de rekencapaciteit van 2 stuks Dual 32-bit Floating Point Analog Devices SHARC™ Hammerhead ® DSP’s (SHARC21161).

(De voorganger van de AVC-A1SR is de AVC-A1SE. Deze is middels een Upgrade Board op het niveau van een AVC-A1SR te brengen. Na deze upgrade maken alleen nog Video Conversie en de 7.1-kanaals A/D converter het verschil.)

Kijk voor (veel!) meer informatie en de officiële DENON GOLD Dealers op www.lookenlisten.nl. Importeur: Penhold b.v., Geldermalsen. Telefoon 0345-588080.

EDITORS' CHOICE