NIEUWS

Polk Audio R Serie


Redactie HiFi.nl | 22 juli 2002
(ingezonden persbericht)
PolkNaar beste traditie van de Amerikaanse luidsprekerfabrikant Polk Audio zijn ook in de instaplijn de beste materialen en technieken aangewend. De R serie is efficiŰnt genoeg om aansprekende resultaten te kunnen neerzetten, ook in combinatie met 'normale' versterkers en receivers. De klank is open, ruimtelijk en helder. De toegepaste Dynamic Balance luidsprekers zijn gevat in attractieve, solide, maar slanke zwarte behuizingen die in geen enkele huiskamer misstaan.

De Polk Audio R serie bewijst dat ook met een bescheiden budget een volwaardig hifi-geluid is te realiseren, zonder concessies te doen aan de uitrusting.
In alle R-luidsprekers zijn dezelfde 130 of 165mm midlaag polymeer composiet drivers met rubberen ophangrand toegepast, geschikt om diep laag weer te geven. Maar tegelijkertijd kunnen deze luidsprekers, dankzij de lage massa en kleine diameter een helder middengebied weergeven. Wat betreft hoogweergave zijn alle R-luidsprekers uitgevoerd met een 19mm Dynamic Balance zijden/polymeer composiet dometweeter. Samen zorgen midwoofer en tweeter voor een ongekleurd realistisch, 'Europees' geluid.


Polk Opvallend bij de twee zuilspeakers R50 en R30 zijn de uitsparingen in het luidsprekerdoek onderin, waardoor de basreflexpoort een open 'zicht' op de kamer heeft. Het gevolg hiervan is minder poortturbulentie en -geruis, en een slagkrachtigere laagrespons. Deze zuilspeakers beschikken verder over spikes en de R50 is bovendien afgewerkt met zwart houtfineer. Waar de R30 volstaat met een enkele 165mm midwoofer, is de R50 uitgerust met twee van zulke Dynamic Balance drivers.
De monitorspeakers R20 en R15 beschikken over respectievelijk een 165mm en een 133mm midwoofer, gecombineerd met een 'normale' poort aan de voorzijde.


Uit de verschillende modellen van de Polk Audio R-serie kan een prima home theater systeem worden samengesteld, waarbij de R30 of R50 als frontspeakers dienst doen, met de R15 of R20 als surroundspeakers. Uiteraard zijn alle R-serie luidsprekers magnetisch afgeschermd om zonder problemen naast beeldschermen te kunnen staan. Ontworpen om een perfecte centerkanaal-aanvulling op deze R-serie te verzorgen is de CSi20. Deze centerspeaker is voorzien van dezelfde 133mm woofer en 19mm tweeter als in de R15, eveneens in een basreflex behuizing. Wat betreft uiterlijk, uitvoering van drivers en klanktimbre past deze centerspeaker dus ideaal bij de R-serie luidsprekers.


De Polk Audio R-serie heeft consumentenprijzen vanaf EUR 119,- per stuk (R15). De R30 en R50 kosten respectievelijk 229 en 399 Euro. De CSi20 heeft een prijs van EUR 149,-.


Meer informatie is verkrijgbaar bij ASN Technologies, tel. 053 4286000 of info@asntechnologies.com

EDITORS' CHOICE