NIEUWSB&W

Forum offline (update 2)


Redactie HiFi.nl | 17 augustus 2002 | B&W

Update zaterdag 17 augustus 17:14

Het offline zetten van het Forum van HiFi.nl veroorzaakt behoorlijk wat beroering. Ondertussen ontvingen we vele tientallen reacties per e-mail. Omdat we op dit moment niet op alle berichten kunnen reageren zullen we dat volgende week via HiFi.nl doen. Wel hierbij alvast weer een selectie uit deze reacties (waarbij geen spellingscontrole is toegepast en de berichten bijgevolg integraal zijn geplaatst. Zonder aanhef en ondertekening, dat wel):

De onderdelen waar je voor moest registreren om gebruik van te kunnen maken of zelf wat toe kon voegen. Moet je daar weer opnieuw moet registreren?
Dan heb ik het over Agenda, 2e hands en eventueel het forum wat nog moet gaan komen.
Verder ziet de site erg goed uit, was wel even wennen. :)
Ik zag ook dat jullie de nieuwsberichten hadden verbetert, door meer informatie er neer te zetten, zoals de prijs en zo.
Over de nieuwe onderdelen valt nog niet zo veel te zeggen, omdat ze nog niet allemaal werken. Maar het idee erachter is goed, dat maakt de site wel vollediger. :)

Ik ben geen audiofiel maar wel iemand die van mooie muziekweergave houd en me eigenlijk net had gemengd in het forum. Nu is het forum offline, maar ik mag hopen dat u hiermee terugkeert omdat nu juist het uitwisselen van ervaringen met niet gangbare hifi zo aardig is en soms kan bijdragen tot verbeteringen en betere inzichten.

Om te beginnen vind ik het jammer dat dit heeft moeten gebeuren. Wel kan ik het begrijpen en had het eigenlijk al eerder verwacht. Ik ben nu ruim een half jaar actief op jullie forum en zag het toch wel hard achteruit gaan.
Er waren inderdaad een aantal mensen die onder verschillende namen de boel aan het verzieken waren.
De laatse tijd viel het me ook op dat er veel geruzied werd en gescholden, meningsverschillen zul je altijd hebben maar dan hoef je nog niet de ander uit te schelden. Een goede discussie is uiteraard nooit fout. Ik hoop dat door deze maatregel weer alleen de echte hifi liefhebbers eruit gefilterd  worden en het forum weer wat meer inhoud krijgt.
Succes en ik hoop dat het forum weer snel in de lucht is.

M`n complimenten voor jullie prachtige, geheel vernieuwde, site. Het ziet erg echt mooi en overzichtelijk uit. Ik heb volledig begrip voor jullie aktie om het forum in haar huidige opzet te beëindigen. Ik wandel al enige tijd over het forum heen en ben al wel het nodige gewend, maar ik kan me heel goed voorstellen dat nieuwe leden niet weten wat hun overkomt!
Ik ben zeer benieuwd hoe jullie nieuwe forum eruit gaat zien en of met deze toch wel ingrijpende werkwijze tevens de cultuur op het forum verbeterd kan worden!

Heel goed om deze actie te ondernemen.
Na verloop van tijd "vervuilt" zo`n forum steeds meer met lieden die eigenlijk alleen maar alles beter weten / anderen niet respecteren, of alleen maar hier verschijnen om wat rotzooi te trappen. ( zoals ook op andere plaatsten in de samenleving, helaas ).
De enige oplossing is gewoon harder / rigoureuzer hier tegen optreden, dus zgn. rotte appels verwijderen.
Dat het forum even tijdelijk uit de lucht is : dat overleven we wel hoor, de echte enthousiastelingen houden altijd vol en die zien we over een aantal dagen / weken wel weer terug.
Diegenen die daarop niet kunnen wachten : zoek gerust je heil ergens anders, het gras is elders altijd groener... :-)

Na dit stukje text was ik heel even bang dat het forum voorgoed weg was... Pfffff...
Ik vind het jammer dat het forum op dit moment tot een soort forum als
http://got.tweakers.net gegroeid is en het nodig is geworden om moderators in te stellen.
Hetzelfde is vorige week op
www.diyaudio.com noodzakelijk gebleken. Jammer maar kennelijk zijn er
lui die als ze enige vrijheid krijgen het nodig vinden om deze te misbruiken...
Top dat jullie met frisse moed weer verder gaan en succes met de forum upgrade!

teleurstellend  vind ik het dat er gepretenteerd wordt dat er om fatsoensredenen niet verder gegaan kon worden met de huidige vorm van het forum, want evenzo onfatsoenlijk vind ik het dat het forum zonder aankondiging verdwenen is van het web en het alternatief er nog niet is.
Beter zou zijn geweest met het oude forum nog enige tijd door te gaan tot dit alternatief er wel zou zijn, ... want echt het gros van de berichten hoewel soms off topic zijn echt niet zo stuitend als er beweerd wordt !
Maar goed ieder heeft een mening en ja dat ben ik met jullie wel eens die mag in gewoon beschaafd nederlands geventileerd worden  en mag niet ontaarden in scheld partijen etc.
Tevens bekruipt mij het gevoel dat de site aan het vercomercialiseren is!
Het jasje waar de site momenteel is gestoken is vind ik wel moderner en voor zover ik het tot op heden beoordelen kan wel een verbetering
Ik hoop wel dat het forum weeer snel terug is, kunnen jullie niet een iets specifieker aan geven hoelang dit ongeveer gaat duren voor het forum terug is!

Wijs besluit, ook ik stoorde me aan de soms grove postings over en weer, die afgelopen twee weken weer een hoogte/dieptepunt bereikt hadden in de vorm van postings ten opzichte van Anja.
Echter het was misschien nog wijzer geweest om "dissidenten" er geluidloos uit te filteren (ik weet niet of dit technisch mogelijk zou zijn geweest)
Het posten onder eigen naam juich ik van harte toe.

Regel van de naam aliasen,
Het beste hierop is je gewoon alleen een nickname te geven met gegevens van je echte naam in je profiel..
De groeten doen onder een post leest ook niet erg prettig.. dus kan je dat beter als huisregel vastknopen "geen groeten onder je naam".
dat zou een goed begin zijn!

Zo `t oude forum is dus verdwenen.
Ten onder gegaan aan `t voetbalvandalisme of..... was `t uw eigen inconsequentie???
Vanaf de eerste dag dat ik deelnam  (2-02 ) aan uw forum waren er reeds geheel of gedeeltelijke ontkleedde mensen (meestal vrouwen ) te zien en volgens mij liet u dat oogluikend toe!!!
U heeft ook `n post van mij verwijderd, daar doe ik niet moeilijk over maar ik heb  geen enkele waarschuwing in mijn IM gezien ?????Helemaal nooit eigenlijk??? Ik heb ook uw rekensommetje met percentages bekeken en heb `t bij elkaar opgeteld ,85% gewoon+10% offtopic min 5% negatief  levert bij mij 90% posts op ,die dus min of meer door de beugel konden . Uw verhaal daarover lijktmij dus sterk overtrokken, maar misschien verbergt u dat `t  technisch overschakelen naar `n nieuwe update wat minder eenvoudig was dan u aanvankelijk dacht????
Ook hinderlijk is `t feit dat ik met `n ander forumlid afspraken had gemaakt over eventuele vragen die ik zou hebben ,bij `t restaureren van `n oud buizenbakkie die via IM met dit forumlid zouden kunnen worden besproken,wat dus nu niet mogelijk is en wie zegt in de toekomst wel??? Verder vind ik dat u wel erg gemakkelijk aan `t feit voorbij gaat dat
`n goed forum gemaakt word door bijdrages van de forumleden dus kunt
u ze wel wat beleefder vertellen (liefst van te voren ) dat vanaf die  dag en dat uur
`t forum niet meer te bereiken is,scheelt werk als je wat moet opzoeken!!!
En NU?????
Opnieuw registreren ?Opnieuw sterren verzamelen ?Mag je nog wel naar binnen?
Ik hoop wel dat ,mocht ik niet meer aan de criteria van `t "nieuwe" forum voldoen
,u wel zo sportief bent om ALLE reeds gedane posts van mij te verwijderen.
U terwille van de beleefdheid (maar zeker niet van harte) groetend

Ik vind het bijzonder jammer dat het forum uit de lucht is. Ik kan maar met moeite begrip voor jullie handelswijze en beslissing opbrengen.
Helemaal gelijk hebben jullie overigens dat regels van fatsoen in acht genomen moeten worden. Natuurlijk ontbrak het daar weleens aan, maar het gaat me belist te ver om het aldus gegroeide forum als een poel van verderf te schetsen.
Het gaat niet aan om de forumleden kwalijk te nemen dat zij soms bepaalde merken bekritiseren. Dat recht heeft iedereen en het is mijns inziens aan de andere forumleden om dergelijke negatieve berichten op waarde te schatten. Niet aan de forumleiding dus. Dit gaat mij echt te ver. Ik ben benieuwd hoe e.e.a. zich in de toekomst zal ontwikkelen en wacht in spanning af hoe het
nieuwe forum er inhoudelijk uit zal gaan zien.

Yep,about time!
enuuh,ik weet er alles van: zij die onschuldig zijn,werpen den eerste steen.
Het eerste aanzicht is toppie,nu nog ff wachten hoe de navigatie op het forum verlopen gaat.
Hebben er zich al klienten met "ontwennings-verschijnselen" aangemeld? :-))

Ik vind het begrijpelijk maar ook ongelofelijk dom om niet gelijktijdig met een alternatief (het nieuwe forum) te komen. Dit is niet erg chique, en omt over als een sanctie of correctie voor de forumleden die van goede wil zijn (verreweg de meeste zoals jullie weten). Jullie onaangekondigde (!) besluit zal zeker op weinig sympathie kunnen rekenen van de bezoekers. Voor sommigen zal het lijken alsof het forum nu "commercieel" gaat en hiermee zal hun enthousiasme afnemen.
Al met al teleurstellend en het vermoedelijke begin van afsplistingen van hifi.nl naar andere forumsites waarop bezoekers hun gang kunnen gaan terwijl toezicht wel degelijk aanwezig is.

MERK

EDITORS' CHOICE