NIEUWSB&W

Forum offline (update 3)


Redactie HiFi.nl | 19 augustus 2002 | B&W
Beste HiFi.nl bezoeker,

Het Forum is nu een aantal dagen offline, en de reacties blijven binnenstromen. We lezen deze met veel interesse en ze worden allemaal bewaard omdat vele ook tips bevatten voor het nieuwe Forum en/of de vernieuwde website. Alle reacties worden serieus gelezen en indien relevant gebruikt om de richtlijnen voor het nieuwe Forum te bepalen. Heeft u ons ook iets mee te delen, dan kan dit via: forum@hifi.nl.

Uit de vele reacties is duidelijk dat we momenteel wellicht te weinig informatie geven over het nieuwe Forum, maar dit zal slechts van korte duur zijn. Zodra we meer weten, wordt dit direct gepubliceerd. Een paar prangende vragen willen we al kort toelichten:

1. Indien u uw IM`s wilt ontvangen, dan kunt u deze ovv uw naam, e-mail adres en gebruikersnaam bij ons opvragen. Mailt u deze gegevens dan naar: forum@hifi.nl; hier hebben ondertussen al een paar mensen om gevraagd en de gegevens zijn ondertussen naar hen verstuurd.

Een andere tip hierbij nog (met dank aan Henno):

Hoi Hans & JP,
Ik heb begrepen dat veel mensen om hun IM`s vragen. Misschien een tip
om bij de toelichting te zetten:
Als het goed is staan de IM`s nog bij de forumleden in hun `cache`. Als je
linksboven in je browser via "bestand" "offline werken" aanvinkt, en dan in je geschiedenis
de volgende koppeling opzoekt: http://forum.hifi.nl/cgi-bin/YaBB.pl?board=HHAlgemeen&action=im dan kun je je IM`s weer te voorschijn toveren.
Werkt niet altijd maar wél bij diegene die z`n geschiedenis een week of 2 niet gewist heeft én
in die tussentijd z`n IM`s heeft bekeken...

2. Het offline gaan van het oude Forum had op geen enkele wijze een technische aard. De informatie uit het oude Forum is allemaal bewaard en we weten dat velen van u deze informatie graag weer bereikbaar willen zien. Hier houden we zeker rekening mee.

3. We lezen in veel reacties dat de onduidelijkheid over het tijdstip van online gaan van het nieuwe Forum velen in het verkeerde keelgat schiet. Dit vinden we zeer begrijpelijk. We zijn momenteel bezig met de voorbereidingen van het nieuwe Forum, zodra we de precieze online-datum weten zullen we deze bekend maken via HiFi.nl. Het is niet de bedoeling om nu een datum te communiceren die we niet halen ;-)

Omdat het nieuwe Forum nog niet online is hebben we hieronder weer a-select een aantal van de reacties geplaatst. Nogmaals dank voor het geduld.

Jean-Pierre Joos

 

Nou, ik heb jullie nieuwe site aan een scrutanizing blik onderworpen, en allereerst kan ik wel zeggen dat de site lekker bekt. Ziet er lekker strak en duidelijk uit. Site bouwt lekker snel op, code ziet er schoon uit, op een paar dingen na (die ik hieronder zal noemen). Interface ziet goed in
elkaar, op een paar dingen na :)

Wanneer zal het forum weer actief worden?
Ikzelf heb er al een hele hoop baat bij gehad, en vind het een geweldig forum!
Ik hoop dat ie weer snel in de lucht is, zodat we weer onze problemen en oplossingen kunnen delen met elkaar.
Met vriendelijke groet van een enthousiast,

jullie lijken wel een beetje op de Fluorisent Leech and Eddy als je weet wie dat zijn.
Maar goed. De site ziet er prima uit. De snelheid is vanaf hier redelijk, in ieder geval beter dan de load-time van de lange paginas die de oude site had.

Het is allemaal zeer begrijpelijk dat jullie het forum hebben stopgezet. Ik had hier en daar inderdaad rare berichten gezien die niet thuis horen op zo`n forum.
Hopelijk gaat het forum wel weer snel open want voor de mensen met oprechte gedachten want het is vaak leerzaam om ervaringen/gegevens uit te wisselen.

ik hoop dat het forum weer snel online komt want anders gaat jullie dat véél website-hits kosten.
Ik vermoed namelijk dat zo`n 70 á 80% v/d bezoekers speciaal voor het forum kwam. Je krijgt
nu een leegloop naar de overige forums op `t internet.

Goede beslissing !
Maak het forum ` waterdicht` zodat iedereen tot in de puntjes bekend is bij de redactie.
-telefoon nummers- alles opgeven.
bij vervelende berichten, of stemmingmakerij meteen een waarschuwing die door de andere forum leden ook gezien kan worden lijkt kinderachtig, maar sommige mensen hebben nou eenmaal totaal geen omgangsvormen en zijn sociaal minder vaardig.
daar moeten de goeden onder lijden, het is niet anders.

Uitstekende beslissing.

Erg jammer, ik had net vier reacties op een vraag over de ecc85. Hopelijk kan ik die later nog wel lezen.

Ik ben ook van mening dat er soms mensen te ver gingen met bepaalde uitspraken. Deze hadden wat mij betreft eerder onderschept mogen worden. Ik vind het forum op zich fantastisch. Audio is altijd mijn hobby geweest en zal het ook nog lang blijven. Ik wist al het een en ander van audio en video maar ik heb toch nog veel kunnen leren hier. Liever had ik gezien dat het forum gewoon gelijk over kon gaan naar het nieuwe. Betreft de valse namen weigeren zie ik niet zo zitten, aangezien ik er niet zo van hou om met naam en toenaam op het internet te staan. Stel ik heb een hele mooie set thuis staan en mij naam is bekend, is het een kleine kunst om de woonplaats ook te
achterhalen om een voorbeeld te noemen. Ik vind het een stukje privacy.
Wat ik mij afvraag is of alles aan data verloren gaat, zoals oude postings maar ook onze sterren. Dat laatste is natuurlijk geen ramp maar ik vind de sterren wel makkelijk om te zien of iemand nieuw is op het forum of al wat langer meeloopt. Geen echte graadmeter, maar toch wel een kleine indruk. Hopende op een snel herstel van het forum op wat voor manier dan ook,

Zeer goede zaak dat het forum uit de lucht is. De argeloze bezoeker met een serieus probleem kan het kaf niet van het koren scheiden. Goedwillende kundige posters waren er zeker, maar de schreeuwers overheersten. Toch ken ik forums waar dit allemaal niet zo uit de hand loopt. Moderators met een duidelijk omschreven taak zouden het forum mogelijk weer zinvol kunnen
laten zijn, al is het dat eigenlijk al heel lang niet meer. De onzekere hifi-liefhebber heeft er niets aan, al heel lang niet. Ga zo door en succes.

Misschien een late reactie en inmiddels een van de waarschijnlijk zeer velen.
Jameer dat het op deze manier moet verlopen maar wel zeer begrijpelijk.
Ik vind het afschaffen van registreren onder valse namen of pseudoniemen een zeer positieve ontwikkeling. Ik merkte de laatste tijd dat veel mensen op deze manier zaten te "zieken" en merkte ook aan mezelf dat ik geen enkele bericht onder een valse naam nog serieus nam.
Wat mij betreft mag ook het sterren systeem afgeschaft worden. Het lijkt erop dat sommige leden alleen maar bezig zijn met in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk sterren te verzamelen. Bovendien wordt het systeem door nieuwe leden verkeerd geinterpreteerd, alsof meer sterren staat voor meer verstand van zaken terwijl vaak het omgekeerde het geval was. Je kunt beter bij vijf sterren beginnen en bij iedere "overtreding" een ster innnemen.

Hoe staat het met ontvangen IM`s.
Zijn deze ook weer toegangkelijk op het nieuwe forum ?? Reden is dat er veel telnrs van leden in staan, welke ik helaas nergens opgeschreven heb.
Misschien was het beter om leden de kans te geven om dit "in veiligheid" te brengen,voordat het forum werd afgesloten ??

Helaas zijn jullie tot de beslissing gekomen het forum te moeten sluiten. Ik begrijp jullie standpunt, maar ook de nuttige informatie die er op stond is nu niet meer te bereiken.
Hopelijk zien we snel het nieuwe forum en een andere houding van sommige forumleden. Word er nog iets gedaan met topics uit het oude forum waar wel goede info in stond??

Uit de verklaring van hifi.nl proef ik dat mensen met een pseudoniem als username hun account kwijt raken.
Graag zou ik mijn vele I.M.`s terug zien, indien ook mijn naam (...) verdwijnt.
Hier staan nl. veel afspraken, telefoonnummers e.d. in.
Ik ben bang dat jullie erg veel werk aan de nasleep krijgen, als de usernames inderdaad vervallen.
Verder denk ik dat door het sluiten van het forum het ledental drastisch omlaag gaat, waardoor je
een onbedoeld schadelijk effekt voor hifi.nl hebt gecreëerd, waarschijnlijk erger dan de initiële aanleiding.
De users met het bestaande forum nieuwe regels opleggen (en deze handhaven) had minder desastreus geweest voor het forum.
Ik heb begrip voor de aktie, maar er waren opties die de overlevingskans van het forum groter hadden gemaakt.
Sluiting heeft een enorme impact op zoveel users en dat doet 85% goeden onder ons geen goed.
Toch wens ik jullie erg veel sterkte en succes met het nieuwe forum, waar ik weer graag deel van wil zijn.

MERK

EDITORS' CHOICE