NIEUWSB&W

Geen rechtszaak Listen4ever


Redactie HiFi.nl | 25 augustus 2002 | B&W

De Amerikaanse muziekindustrie ziet af van een rechtszaak tegen netwerkproviders die het mogelijk maakten om de `piratensite` Listen4ever te bezoeken. Dat stelt de brancheorganisatie Recording Industry Association of America (RIAA) in een verklaring.

De RIAA wilde een rechtszaak aanspannen tegen vier netwerkaanbieders, omdat zij het mogelijk zouden maken voor Amerikaanse internetters om de site Listen4ever.com te bezoeken.

De brancheorganisatie was er niet in geslaagd om de makers van de site Listen4ever.com te achterhalen en besloot daarom een andere strategie te kiezen om de site de nek om te draaien: de Amerikaanse netwerkaanbieders aanpakken. Immers: als die geen verkeer meer van en naar Listen4ever.com toelaten, kunnen de Amerikaanse internetters ook niet meer bij de site terecht. Maar de actie van de RIAA werd ingehaald door de actualiteit. De site van Listen4ever.com is sinds zondag `gesloten`. De RIAA kraait victorie: "Deze actie toont aan dat er wereldwijd kan worden opgetreden tegen piraterij."
 

MERK

EDITORS' CHOICE