NIEUWSB&W

Dynaudio primeurs Hobo


Redactie HiFi.nl | 26 augustus 2002 | B&W

(Ingezonden mededeling)

Dynaudio C2 en C4 (c) HiFi.nlDagelijks kan je er zowat een boek over schrijven: introducties van nieuwe luidsprekers, versterkers, DVD spelers en alles wat nog meer met beeld en/of geluid te maken heeft. Je moet tegenwoordig dus van goede huize komen om nog echt in positieve zin op te vallen met een nieuwe luidspreker.

Het Deense Dynaudio slaagt daar keer op keer weer in, ditmaal met de introductie van de Confidence C2 en C4 luidsprekers. Hier vormen een elegante vormgeving en technische perfectie een onovertroffen geheel. Veel van de toegepaste technieken vinden hun basis in de Dynaudio Evidence.
Deze luidspreker is reeds door velen benoemd tot “Beste speaker ter wereld” en de nieuwe Confidence lijn zet nu een nieuwe norm neer in zijn klasse.

Dynaudio C2 en C42Zoals bij alle andere modellen past Dynaudio uitsluitend zelf ontwikkelde en geproduceerde
onderdelen toe.In de Confidence gebruikt men o.a. de nieuwe Esotar2 tweeter,die tot de allerbeste is zijn soort mag worden gerekend. Voor deze tweeter is het grote frequentiebereik en de hoge resolutie van o.a.DVD-Audio en SACD geen enkel probleem. Ook zorgt de niet-alledaagse kastvorm voor een optimaal afstralingspatroon. Hierdoor ontstaat er een geluidsbeeld met een in deze klasse (en daarboven!)ongekende precisie en diepte.De C4 is de grotere variant van de C2.Door toepassing van 2 15 cm middentoners is het totale geluidsbeeld nog doortekender dan dat van de C2.

Ook de kastafwerking laat werkelijk niets te wensen over. De Confidence is leverbaar in Maple en in Rosewood echt houtfineer van de allerbeste kwaliteit. Andere kleuren zijn tegen meerprijs verkrijgbaar.
Binnenkort zal de lijn worden uitgebreid met een center luidspreker, achterluidsprekers en een aktieve subwoofer.

Voor een luisterimpressie maakt u een afspraak met de Dynaudio Confidence dealers. Zo begrepen we dat u hiervoor al terecht kunt bij Hobo Apeldoorn (C2 en C4)  en Hobo Arnhem (C4).

MERK

EDITORS' CHOICE