NIEUWS

EMI zet nummers online

Redactie HiFi.nl | 14 juli 2000
Platenlabel EMI zet honderden nummers online Geplaatst op: 13 juli 2000, 13:48 uur EMI begint met het online zetten van 100 volledige albums en 200 singles. Alle nummers worden aangeboden in de beveiligde bestandsformaten van Microsoft en Liquid Audio. Zo'n 50 webwinkels zullen de muziek verkopen voor een prijs die vergelijkbaar is met een CD. Dit meldt de San Jose Mercury News.

Volgens EMI gaat het om een test. ";We willen weten wat de consument wil en hoe zij dit ervaren";, aldus een woordvoerster van de platenmaatschappij. Huidige sterren zullen niet online worden verkocht. De collectie bestaat voornamelijk uit 'gouwe ouwen' als Pink Floyd, Blondie, Frank Sinatra. Vertegenwoordigers van de jaren negentig zijn de Spice Girls.

Het afspelen van gekochte nummers kan alleen met speciale software. Voor bestanden in het formaat van Liquid Audio is bijvoorbeeld de jukebox van Real Networks of de speler van Liquid Audio noodzakelijk.

Vergeleken met diensten als Napster en Gnutella stelt het aanbod van EMI niets voor. Via deze uitwisseldiensten zijn duizenden nummers verkrijgbaar van vele artiesten. EMI is wel de eerste maatschappij die met een dergelijke collectie online durft te gaan. Verwacht wordt dat andere platenlabels nog dit jaar EMI zullen overtreffen.

Bron: WebWereld


EDITORS' CHOICE