NIEUWS

Bach gaat digitaal


Redactie HiFi.nl | 14 juli 2000
De 250ste verjaardag van het overlijden van Johann Sebastian Bach is de aanleiding voor een uniek internetproject. De Staatsbibliothek in Berlijn, het Bach-Archiv, de universiteiten van Leipzig en Jena, de British Library in Londen, de Sachsische Staatsbibliothek in Dresden en de Internationale Bach-Akademie in Stuttgart openen samen de eerste digitale bibliotheek over J.S. Bach. De installatie en technische ondersteuning wordt verzorgd door IBM vanuit het rekencentrum van de universiteit van Leipzig. Het ontwerp is van de hand van IBM en Euronext.

De bibliotheek zal de meeste autografen van Bachs partituren bevatten, naast een hele reeks nooit eerder gepubliceerde historische documenten. Verder vindt de bezoeker er ook informatie over Bach en zijn tijd. Er wordt ook aan gedacht om toonaangevende opnames van Bachs werken op de site ter beschikking te stellen.

Bach Digital opent zijn virtuele deuren op 28 juli. Op die dag wordt zijn Mis in b-moll opgevoerd in de Thomanerkirche in Leipzig - een concert dat ook op televisie en op de website te volgen zal zijn.

Bach Digital is hier te vinden.

Bron: ZDNet

EDITORS' CHOICE