NIEUWSSony

Sony DVD/SACD-spelers


Redactie HiFi.nl | 18 september 2002 | Sony

Komend najaar komt Sony met twee nieuwe combinatiespelers waarmee zowel DVD-video als het meerkanaals SACD afgespeeld kunnen worden. Met de introductie van de DVP-NS905V en de DVP-NS705V speelt Sony in op de groeiende vraag naar dergelijke veelzijdige spelers. Het sterke punt van beide spelers is het grote scala aan discformaten dat afgespeeld kan worden.

Zowel DVD-RW/-R/+R en +RW kunnen worden afgespeeld en ook CD-R en –RW discs. Natuurlijk is ook gedacht aan de afspeelmogelijkheid voor MP3 CD’s met behulp van een nieuwe browser die het zoeken naar muziekfiles makkelijker maakt.

Sony DVP-NS905V2De geluidsweergave is divers te noemen. Alleen al de SACD muziek kan uit de speakers komen met behulp van 3/3.1, 4/4.1 en 5/5.1 multi-channel opnamen. In tegenstelling tot de 705 beschikt de high end 905 over een geïntegreerde DTS 5.1 decoder. Ook de beeldkwaliteit voldoet aan de verwachtingen die een Sony schept, onder ander door de inzet van een 12 bits en 108 MHz D/A omzetter.

Gebruikersgemak was ook een belangrijke overweging voor Sony om de twee DVP-modellen te ontwikkelen. Het “Magic Pad” biedt een duidelijke grafische gebruikersinterface tijdens het afspelen van discs en het Picture Navigation systeem biedt het eenvoudig afstemmen van o.a. de hoekinstelling en de stroboscoopweergave. De beide spelers zijn vanaf oktober in de winkels verkrijgbaar, waarbij de 905 voor ongeveer € 659 over de toonbank zal gaan en de 705 voor € 399.

EDITORS' CHOICE