NIEUWSB&W

Philips beloond voor breedbeeld


Redactie HiFi.nl | 04 oktober 2002 | B&W

(Ingezonden mededeling)

Philips heeft de prestigieuze Technological/Engineering Emmy Award ontvangen voor zijn `langdurige bijdrage` aan het ontwikkelen en op de markt brengen van de breedbeeldtelevisie (16:9-beeldformaat).

De heer Lawrence J. Blanford, president en `chief executive officer` van Philips Consumer Electronics in Noord-Amerika heeft de prijs tijdens een officiŽle ceremonie in New York in ontvangst genomen. "De prijs is een erkenning van de leidende rol die Philips gespeeld heeft bij de ontwikkeling van de televisie. En daar is een constante stroom innovaties uit voortgekomen", aldus Blanford. "Philips` langdurige inspanningen en onderzoeksactiviteiten op dit terrein geven er blijk van dat het elektronicaconcern ernaar streeft de consument waardevolle innovaties te bieden die de kwaliteit van leven kunnen verbeteren." "Ik ben blij dat Philips door de National Academy of Television Arts and Sciences beloond wordt voor zijn bijdrage aan de breedbeeldtelevisie", verklaart filmregisseur Martin Scorsese, oprichter en president van The Film Foundation, een non-profitorganisatie die zich inzet voor het behoud en de bescherming van de Amerikaanse film. "Door op een breedbeeldtelevisie naar een breedbeeldfilm te kijken, krijgen mensen een film te zien zoals de regisseur die bedoeld heeft."

De breedbeeldtelevisie heeft nu een stevige positie in het hogere segment van de tv-markt. Philips is veruit marktleider op dit terrein in Europa, waar de breedbeeldmarkt zich snel ontwikkeld heeft. In 2001 bestond meer dan helft van alle verkochte digitale televisies met doorzichtprojectie in de Verenigde Staten uit breedbeeldtoestellen. Het percentage over het begin van 2002 bedraagt nu bijna 70%. De verkoop van `gewone` breedbeeldtoestellen stijgt langzaam maar zeker. De meeste dvd-films zijn ook in breedbeeldformaat opgenomen. De superieure beeldkwaliteit, dito scherpte en de witte, uniforme weergave van Philips-breedbeeldtelevisies zijn het resultaat van de nauwe samenwerking tussen Philips en LG.Philips Displays. De Emmy Awards worden uitgereikt door de National Academy of Television Arts & Sciences (NATAS) in Amerika. De NATAS zet zich in voor de kunst en wetenschap van televisie en voor artistiek, educatief en technisch-creatief leiderschap binnen de tv-industrie.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Thuistesters gezocht!
  Philips PH805 hoofdtelefoon
  Thuistesters gezocht!
  lees meer »
 • Interview
  Grimm: historie & toekomst
  Interview
  lees meer »
 • Veel acties in december!
  Prijzenfestival 20 jaar HiFi.nl
  Veel acties in december!
  lees meer »